Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Erdoğan’ın açıklamalarını farklı çevirdiler
Rusya’nın en büyük haber ajansı olan RT (Ruptly) logolu haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara seslendiği konuşma baştan aşağı değiştirilerek farklı bir hale getirildi.

ERDOĞAN OPERASYONLARDAN BAHSEDİYOR, TERCÜMAN ESED'İ VURACAĞIZ' DİYE ÇEVİRİYOR

Konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristlere yönelik operasyonları eleştiren akademisyenleri eleştiriyor. Erdoğan, ‘Kürt sorunu’diye bir şeyin olmadığını ifade ediyor. ‘Kürt kardeşlerimize değer veriyoruz’ sözlerini sarf ediyor ve PKK'nın açtığı çukurlara gömüleceğini belirtiyor. Ancak RT’nin Arapça yayınında yapılan tercüme adeta bir skandalı gözler önüne seriyor. Söz konusu görüntüde tercüman konunun tamamen dışına çıkarak yanlış bilgiler sunuyor. Tercümana göre Erdoğan ‘’Türkiye Halep’e yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı çok öfkelidir. Biz Arap ülkelerinin Suriye konusundaki duruşunu kınıyoruz. Ben garanti ediyorum ki ordumuz terörist Esed rejiminin bölgelerine saldıracaktır. Bunu bugün gerçekleştireceğiz. Arap Birliği ise bu konuda hiçbir şey yapmıyor’’  ifadelerini kullanıyor.

ARAPLARIN SEMPATİSİ RAHATSIZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sosyal medyada başlatılan bu karalama kampanyasının amacı ise Arap dünyasında sevilen bir lider olan Erdoğan’ı kötü göstermek. Zira tercümede Erdoğan’ın Arap ülkelerini kınadığı hilekar bir şekilde ifade ediliyor. Türkiye’nin Esed rejimine operasyon gerçekleştireceği iddia ediliyor.

RUSLARIN MI İŞİ, ARAPLARIN MI?
Sosyal medyada birçok Esed yanlısı sayfa tarafından paylaşılan bu görüntüdeki gariplik kısa sürede fark edildi. Görüntü her ne kadar Rus ajansı RT’nin logosunu taşısa da amatör bir şekilde üstüne ses eklenmiş olma ihtimalini de bulunduruyor.
Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayten turgay varlioglu 8 yıl önce

Bu ingiliz ajanlar vs. Araplarla birlgimizi bozmak icin her kotulugu yaparlar Allah iftiradan korusun cumhurumuzun butun cabasimusluman arap kardeslerimikardeslerimile birlik dirligimizi pekistirmek icin cirpiniyor Allah kahretsin bu ajanlar her fizaman yapiyorlarbasaramazlar muslumanligin arasinibozamazlar insAllah her zaman dikkatli olunmali tercumeyi kendi tercumanlarimiza yaptirmaliyiz ikinci bir cekimde olmali herzamanigi her zama