Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Eş Başkan'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 'örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak 30 Ekim günü tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 121 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim'de tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 51 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Fırat Anlı hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs', 'Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme suçlarına yardım etme', 'Örgüt üyesi olmak' ve 9 kez 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 121 yıla kadar hapis cezası istendi. Dosyadaki diğer 50 kişi hakkında da 5 yıldan ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar değişik oranlarda hapis cezaları talep edildi.



FIRAT ANLI KİMDİR?

Fırat Anlı 1971 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. HADEP ve DEHAP’ta Diyarbakır İl Başkanı olarak görev yaptı. 2004 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı seçildi. 2009'da yapılan seçimlerde Bingöl Belediye Başkan adayı oldu. Aynı yıl içerisinde Demokratik Toplu Partisi'nden Diyarbakır İl Başkanı olarak görevini sürdürdü. Daha sonra yapılan KCK operasyonları kapsamında 2009 yılında yakalanarak tutuklandı ve 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. 2014 yılı yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak göreve gelmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.