Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi yardım pisti komel marcelo guedes

Eski CHP'li Özkes: Yemin metnine Allah eklensin!
Eski CHP milletvekili İhsan Özkes, gündemde olan meclisteki yeminle ilgili olarak açıklama yaptı. Özkes, yemin metninde "Allah" adının geçmesmesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyleyerek "Dinimize göre Allah'ın isim veya sıfatları zikredilmeden yapılan yeminin geçerliliği tartışılır" dedi. Özkes'in bu açıklamaları mecliste milletvekili olduğu dönem değil de şimdi dile getirmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

İhsan Özkes yemin tartışmalarıyla ilgili görüşlerini Twitter'da paylaştı.

Özkes “Meclis'te iki defa yemin ettim. Hem Besmeleyle başlamak hem de metindeki 'Allah' eksikliğini telafi için, yemin öncesinde besmele çektim. Bu ülkede Allah'ı olmayan mı var ya da bir avuç Allah tanımaz bedbaht için mi bu içinde Allah geçmeyen ('Allah'sız) metin diye düşünüyorum. Mecliste bu dönem, yemindeki bu eksikliğin, ayıbın kaldırılmasını umuyorum ve gecikmeli de olsa çok isabetli olur diye düşünüyorum” dedi. 

İhsan Özkeş Kimdir?

1957 Çorum doğumlu olan İhsan Özkes, 1992 yılında Üsküdar Müftüsü olarak atandı. 1999 seçimlerinde DSP Üsküdar Belediye Başkanlığı için görevinden ayrıldı. Aynı sene Şile Müftüsü olarak göreve döndü. Nihayet Ekim 1999'da Beyoğlu Müftülüğü'ne atandı.

2002 seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden ayrıldı. Aralık 2002'de Yüreğir (Adana) Müftüsü olarak atandı.

2003 yılında emekli oldu. 2010 yılında CHP İstanbul Kurultay Delegesi seçildi. Aynı sene CHP 33'üncü Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi. Aralık 2010'da ise CHP 15'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tekar Parti Meclisi üyesi olarak seçildi.

2011 Genel Seçimleri'ne İstanbul Birinci Bölge Milletvekili olarak seçildi.İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece) Tefsir-Hadis Bölümü mezunu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.