Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Fikri Işık: HDP'li Hezer'in dokunulmazlığı kaldırılacak
Demokratik ülkelerde terör ve şiddetin övülemeyeceğini belirten Işık, "Terörle arasına mesafe koymayan, kınamayan ve tavır almayan siyasi partiler demokratik yapının bir parçası olarak görülemez" ifadesini kullandı.

Işık, bir partinin meşruiyetinin ve demokratik düzene bağlılığının terör ve şiddet arasına koyduğu mesafeyle ölçüldüğüne işaret etti.

HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra terörü ve teröristi öven, onlara cesaret veren, destekleyen bir anlayıştan yana tavır koyduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu:

"HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra halktan aldığı desteği yanlış yorumlayarak terörün adeta bir maşası konumuna geldi. Terörü öven, destekleyen, cesaretlendiren, hatta zaman zaman yardım ve yataklık eden bir konuma geldi. Bunu hiçbir demokratik ülkenin kabul etmesi mümkün değil. 29 masum cana kasteden bir teröristin taziyesine gitmek, hiçbir demokratik ülkenin kabule deceği bir davranış olamaz. Bunun mutlaka gereğinin yapılması lazım. Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.