Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber Ertuğrul Taşkıran MI6

Hakan Fidan MİT Müsteşarlığını bırakıyor! Peki yerine kim gelecek? Hakan Fidan kimdir?

Görev süresi boyunca birçok tartışmaya neden olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinin bırakıyor! Fidan'ın ABD'ye gitmesi bekleniyor. Peki Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğuna kim oturacak? Şimdilik en güçlü adayın Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın olduğu tahmin ediliyor.


MİT Müsteşarı Hakan Fidan 1 Kasım itibariyle görevinden ayrılacağı ileri sürüldü. MİT Müsteşarı Fidan'ın yerine geçecek isim kim sorusuna ise verilen yanıtların başında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın var. 

 

7 Haziran Genel Seçimleri'nde milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarıyla geri adam atan Hakan Fidan görevi bırakıyor.

 

İstifasını geri çekmesi sonrası MİT Müsteşarlığı görevine ataması asaleten yapılmayan Hakan Fidan'ın ABD yolcusu olduğu ileri sürüldü.

 

Meydan Gazetesi’nin haberine göre Fidan’ın Kasım itibariyle MİT Müsteşarlığı'ndan ayrılıyor. Yeni görev yeri olarak da ABD öne çıkıyor. Fidan’ın ismi BM'de görev ya da büyükelçilik için geçiyor.

 

YENİ MİT MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

 

Hakan Fidan MİT Müsteşarı görevini 7 aydır görevini vekâleten yürütüyordu. Fidan’ın “Yıprandım, yoruldum” diyerek ayrılmayı kendisinin istediği söyleniyor. MİT Müsteşarlığı için en güçlü aday ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın


YENİ MİT MÜSTEŞARI ADAYI İBRAHİM KALIN KİMDİR?

 

İbrahim Kalın, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Alanya lisesinden ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Kalın, Malezya’da İslâm Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. ABD’de George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktorasını yaptı. İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine çeşitli okullarda (College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi) dersler verdi.

2005-2009 yılları arasında “Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı”nın (SETA) kurucu başkanlığını yaptı. 2009 yılında Başbakan Başdanışmanlığı, 2012 yılında “Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı” yapan Dr. Kalın; 2014 yılında ise “Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü” görevine getirildi.

 

Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaşan Dr. Kalın’ın; İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Kalın’ın “İslam ve Batı” (İstanbul: İSAM Yayınları, ilk baskı 2007) isimli kitabı, 2007 yılında “Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü”nü kazandırdı. Bu kitabı aynı zamanda Yunanca ve Arnavutça’ya da tercüme edildi. Aynı zamanda İbrahim Kalın, “DİA İslam Ansiklopedisi, MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Biographical Encyclopedia of Islamic Philosophy, Holy People of the World: A Cross-Cultural Encyclopedia, Encyclopedia of Religion,  Oxford Encyclopedia of the Islamic World ve Oxford Islamic Studies Online” gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulunmuştur.

Aynı zamanda amatör olarak etkileyici sesiyle ezgi ve türküler söyleyip, çalgı aleti çalmaktadır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.