Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

HDP'de başkanlık tornistanı devam ediyor! Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıer "başkanlık gelsin" dedi

HDP’de başkanlık sistemiyle ilgili geri vitesler geri devam ediyor. Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıer, Kürtler’in haklarını verilmesi halinde, başkanlık sistemi için AKP’ye destek vereceklerini dile getirdi. HDP Eş Geneş Başkanı Selahattin Demirtaş ise bugün yeniden ağız değiştirmiş tek adamlık anlamına gelen Başkanlık sistemine "evet" demeyeceğini söylemişti.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşan İmam Taşçıer, “Tayyip Erdoğan başkan olduğunda, Kürtler’in sorununu çözecekse, HDP neden onu desteklemesin? Yok eğer diktatör bir başkan olacaksa HDP onu neden desteklesin?”dedi.

HDP destek verirse başkanlık sistemine geçilir mi?

AKP'nin 317 oyuna ek olarak başkanlık sistemini referanduma götürmek için 13, parlamentodan doğrudan geçirmek için 50 vekilin desteğine ihtiyaç var. HDP'nin destek vermesi durumunda başkanlık sistemi meclisten geçiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.