Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

HDP, "Meclis-i Mebusan'da 1908-1915 yılları arasında mebusluk yapan 7 Ermeni mebusun öldürülme nedenlerinin araştırılması ve iadei itibarlarının sağlanması için" Meclis araştırması açılmasını istedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Krikor Zohrab, Ohannes Vartkes Serengülyan, Nazaret Dağavaryan, Garabed Paşayan, Onnik Tertsakyan, Isdepan Çıracıyan ve Hampartsum Boyacıyan'ın, 1908-1915 yılları arasında mebusluk yaptığı belirtildi.

Boyacıyan'ın idam edildiği, diğer vekillerin de Nisan-Mayıs 1915'te gözaltına alınarak değişik zaman ve yerlerde öldürüldüğünün ileri sürüldüğü gerekçede, "Öldürülmelerinin, nasıl ve kimlerin emriyle gerçekleştirildiğinin araştırılması, naaşlarının nerede bulunduğunun tespit edilmesi, usulüne uygun defnedilmesi ve bu Meclis çatısı altında çalışmış mebusların iadeiitibarlarının sağlanması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istiyoruz. Bu, Meclis için bir haysiyet meselesidir." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suomi finland 8 yıl önce

Bu soysuz hainleri temizleyin milletin meclisinden bir an önce lütfen bir Müslüman kürt olarak söylüyorum.

Avatar
Ardam Aslan 8 yıl önce

Adam resmen ermeni ya lan!
Ermenilerin ve pKAKA nin mecliste bulunmasini hic hos karsilamiyorum...

Avatar
RECEP TUNC 8 yıl önce

SEN GİT BU TALEBİNİ ERMENİSTAN DAN YAPPP..

Avatar
RECEP TUNC 8 yıl önce

MAASINDAN PAYIMA DUSEN SANA ZEHİR ZIKKIM VE HARAMM OLSUNNN..

Avatar
yasemin 8 yıl önce

Soysuzlar,yuzsuzler,utanmazlar.onları meclise sokan yasak koymayan biz,daha çok sinir oluruz böyle.defolup gitsinler meclisimizden de memleketimizde de

Avatar
Ayhan ozbey 8 yıl önce

Islama muslumanlıga aldıgınız her nefese sukredıp oturun yerınıze yoksa gelecek 100 sene daha aglayacaksınız

Avatar
RECEP TUNC 8 yıl önce

O ZAMAN BAKARIZ..MAASINIDA ONLAR VERSİNNN..

Avatar
RECEP TUNC 8 yıl önce

YAPTIGIN KONUSMA OSMANLI PARLEMENTOSU KURSUSU DEGİL.TURKİYE CUMHURİYETİ PARLEMENTOSU..GET OSMANLIDAN SOR HESABINI ALIKK..