Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

HDP'li vekilin dokunulmazlığı kalkıyor mu? İbrahim Ayhan hakkında fezleke hazırlandı


HDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan, 22 Eylül’de Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı ve Kobani'de öldürülen YPG'li teröristler için sosyal medya hesabından skandal ifadeler kullanmıştı. Ayhan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçildi. 

HDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan, 22 Eylül’de Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı ve Kobani'de öldürülen YPG'li terörist için sosyal medya hesabından yaptığı, 'Dersim'in asi komutanı Baran Dersim ve Kobani direnişinin özgürlük savaşçısı Aziz Güler, anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' paylaşımıyla terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

22 Eylül'de Tunceli Ovacık’ta düzenlenen operasyonda PKK’nın sözde Dersim Eyalet Komutanı 'Baran Dersim’ kod adlı İsmail Aydemir adlı terörist öldürüldü. Aynı günlerde Suriye'nin Kobani kentinde YPG saflarında yer alan Aziz Güler de IŞİD militanları ile çıkan çatışmada öldürüldü.

1 Kasım seçiminde HDP'nin Şanlıurfa Milletvekili olan İbrahim Ayhan, ölen iki teröristin fotoğrafını sosyal medya kanalı twitter adresinden, 'Dersim'in asi komutanı Baran Dersim ve Kobani direnişinin özgürlük savaşçısı Aziz Güler, anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' cümlesiyle paylaştı. Bu paylaşımın ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Ayhan hakkında, terör örgütü propagandası suçundan soruşturma açtı. Yapılan inceleme sonunda savcılık, İbrahim Ayhan hakkında terör örgütü propagandası yaptığı için hazırladığı fezlekeyi dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.