Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir haber botu Sea Pearl Ataköy 16 nisan

HDP'lilere bütçe sonrası dokunulacak

HDP’lilerin kamuoyunda infiale neden olan teröre destek nitelikteki eylemlerini içeren dokunulmazlık fezlekeleri için düğmeye basılıyor. Bu kapsamda, 2016 bütçe görüşmelerinin ardından Anayasa-Adalet Karma Komisyonu dokunulmazlık dosyaları için toplanacak. Komisyon, ‘Kamuoyunda infiale sebep olan eylemleri içeren’ dosyaları diğerlerinden ayırarak, bunlarla ilgili hızlandırılmış bir çalışma yapacak. Hazırlık Komisyonu bir ay içinde karar verecek.

Dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmaması konusunda son söz Meclis Genel Kurulu’nun olacak. Genel Kurul’da, dokunulmazlıkların kaldırılması kararı, oylamaya katılanların yarısından bir fazla oyu ile veriliyor. AK Parti kurmayları, tüm bu süreçlerin en geç iki ay içinde tamamlanacağını öngörüyor. Adalet Bakanlığı, önceki gün terör örgütüne üyelik suçlamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeleri Başbakanlığa göndermişti. 29 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki fezleke de dün hazırlandı. Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi..

BAHÇELİ’DEN DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise parti olarak bu konudaki hassasiyetlerinin bilindiğini söyledi ve ekledi, “MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır.” (Türkiye Gazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.