Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Hukukçular Erdoğan’ın açıklamalarına neler söyledi?
 Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği “hak ihlali” kararını “Saygı duymuyorum” ifadeleriyle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayanlara hukukçulardan sert tepki geldi. Mahkeme kararının vicdanları yaraladığını belirten hukukçular, “Cumhurbaşkanı milletin sesi oldu. Erdoğan’ın sözleri ifade özgürlüğüdür, her mahkeme kararına saygı duyulmak zorunda değil” açıklamasında bulundular.

“REİS-İ CUMHUR YİNE CUMHURUN SESİ OLDU”

Anayasa Mahkemesi’nin Dündar ve Gül hakkındaki tahliye kararının kamuoyu vicdanını yaraladığını belirten AvukatBülent Demir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tespitini son derece yerinde buluyorum. Bu karar kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır. Dolayısıyla Erdoğan’ın kamu vicdanının sesi olarak bunu dillendirmesi diktatörlük değil bilakis milli iradenin zedelenmiş olan sağduyusunun ifadesidir. Kendisi Reis-i Cumhur olarak yine cumhurun sesi olmuştur. Bir sade vatandaş olarak Erdoğan’ın tepkisine bende yürekten katılıyorum. Hukukçu olarak konuyu tahlil ettiğimizde ise kamu vicdanını yaraladığı tartışmasızdır” diye konuştu.

“YARGI KARARLARI ELEŞTİRİLEBİLİR”

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, “Yargı kararlarını eleştirmek herkesin hakkıdır. İfade özgürlüğünün sınırı eleştiri özgürlüğünü de kapsamaktadır. Cumhurbaşkanı verilen kararın doğru olmadığını ifade ediyor. Her tür karar gibi yargı kararları da sınırsız bir şekilde eleştirilebilir. Nitekim daha önceki yargı kararları da toplumun farklı kesimlerinden tepki görmüştür. Öte yandan Can Dündar’ın yargı kararlarıyla alakalı yazdığı yazılar eleştiri sınırlarının çok ötesindeydi. Bu işi Sayın Erdoğan yapınca, despotik olarak değerlendiriliyor ama aynı eylemi kendileri yaptığı zaman sorun olmuyor. Türkiye’nin belki de en büyük açmazı bu” ifadelerini kullandı.

ERTEKİN: SAYGI DUYMAMAK KENDİ İNİSİYATİFİNDE

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, “Yargı kararlarını eleştirmek herkesin hakkıdır. İfade özgürlüğünün sınırı eleştiri özgürlüğünü de kapsamaktadır. Cumhurbaşkanı verilen kararın doğru olmadığını ifade ediyor. Her tür karar gibi yargı kararları da sınırsız bir şekilde eleştirilebilir. Nitekim daha önceki yargı kararları da toplumun farklı kesimlerinden tepki görmüştür. Öte yandan Can Dündar’ın yargı kararlarıyla alakalı yazdığı yazılar eleştiri sınırlarının çok ötesindeydi. Bu işi Sayın Erdoğan yapınca, despotik olarak değerlendiriliyor ama aynı eylemi kendileri yaptığı zaman sorun olmuyor. Türkiye’nin belki de en büyük açmazı bu” ifadelerini kullandı. (Yeni Akit Gazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.