Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

Hükümet'ten çok sert Başika açıklaması
Irak Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Başika'da bulunan askeri güçlerini 'İşgalci Güçler' olarak nitelediği karara hükümetten sert tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Bu kararı anlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye'nin hem Irak'ın hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlaması bakımından her türlü sorumluluğunu yerine getiriyor" dedi.

TÜRK ASKERLERİ İŞGALCİ DEĞİL

Başika'daki Türk askerlerinin işgalci olmadığının altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye Irak merkezi hükumeti ile teröristlerin temizlenmesi için her türlü işbirliğine hazırdır. Musul, musul halkına aittir, Irak Iraklılarındır. Eğer beraber çalışılacaksa nasıl Musul'u DAEŞ'ten temizleyeceğiz bu konular konuşulmalı." dedi.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

"Kimse kusura bakmasın Irak bu kadar bölünmüşken Başika'daki askerlerimizin varlığına kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Başika meselesinde başından beri Barzani yönetiminin de Türk güçlerinden yardım istediği açıktır. Türkiye Başika'nın tartışma konusu yapılmasına asla izin vermeyecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bruxelde 7 yıl önce

Hee biz isgalciyiz napalim virt zirt eee sona baska lafi olan ,, bu kafir şia asil sen işgalcisin bagdati hukumeti işgal ettin tasmali.k.....ler