Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Görüntülerde, Başika kampını 29 Kasım 2015’te ziyaret eden Irak Savunma Bakanı El Ubeydi, Başbakan İbadi’nin talimatına göre Türkiye’nin Başika kampında Eğit-Donat programındaki güçlerin Musul’u kurtaracağını söylüyor. Konuşmasına “Yakında Musul’un DAEŞ’ten kurtarılma operasyonu başlayacağını ve operasyonda Başika kampı ile buradaki Iraklı güçlerin devreye gireceğini” belirterek başlayan Ubeydi, şunları söylüyor: 

“Eğit-Donat konusunda iyi haberlerinizi alıyorum. Siz Irak emniyet güçlerisiniz ve Musul operasyonu sonrasında da öyle kalacaksınız. Musul operasyonunda önemli rol oynamanızı bekliyoruz. Maaşınız konusunda endişelenmeyin. Başbakan (İbadi) tarafından özel olarak gönderildim. Siz Irak emniyet güçlerinin bir gurubunsunuz.” 26 Aralık 2014’teki Türkiye gelen İbadi, Irak ordusuna destek istedi. Bu kapsamda Başika’daki kampa yerel güçlere askeri eğitim verildi. Başika’daki yerel güçlerin maaşların Bağdat yönetimi ödedi. 2016’dan itibaren İbadi’nin Başika tavrı uluslararası konjonktür nedeniyle değişti.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.