Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

İşte Ak Parti'nin seçim vaadleri! Peki o vaadler ne zaman yürürlüğe girecek?
AK Parti tek başına iktidara gelmeyi başardı. Peki Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimlerden önce ne vaat etmişti? Davutoğlu'nun vaadleri ne zaman yürürlüğe girecek? İşte AK Parti lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesinde açıkladığı o vaatler...


ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA

Başbakan Ahmet Davutoğlu asgari ücretin 1300 lira olacağını duyurdu. Ancak yapılan işin tehlikesine göre bu oran artacak.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ZAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu polislerin 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracaklarını duyurdu. Askerlere de zam yapılacağını bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BEDAVA İNTERNET

AK Parti gençlere yönelik yapılacak uygulamada bedava internet hizmetinin verileceğini belirtti.

İŞ KURANA SERMAYE VERİLECEK

Davutoğlu iş kuran gençlere 50 bin lira karşılıksız  sermayenin verileceğini belirtti. Eğer yetmezse 100 bin lira faizsiz kredili sermaye desteği de sağlanacak. Yeni iş kuranlardan 3 yıl gelir vergisi alınmayacak. İlk kez iş bulan gencin 1 yıllık maaşını ise devlet karşılayacak.

GENÇ ÇİFTÇİLER DESTEK

Genç çiftçilere proje karşılığında 30 bin TL destek verilecek.

EMEKLİLERE ZAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm emeklilerin maaşına 100 lira zam yapılacağını duyurdu.

YENİ EVLENECEKLER UNUTULMADI

Evlenmek isteyen gençlere de çeyiz hesabına ayrılan paranın yüzde 20’si oranında devlet desteği verilecek. Ayrıca Başbakan son olarak Şanlıurfa'da eş bulma vaadinde bulunmuştu.  

VAADLER NE ZAMAN UYGULANACAK?


En çok yürürlüğe girmesi istenen vaat şüphesiz asgari ücret... AK Parti'nin ocak veya en geç temmuz ayında asgari ücretlere zam yapması bekleniyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.