Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Kalın: Talimat verdiğiniz günler geçti beyler!

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman’ın Washington Post’a yazdığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istifaya çağırdığı yazıya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan tepki geldi.

Kalın, Abramowitz ve Edelman’a Twitter hesabından “Kendini sömürge efendisi zanneden iki eski ABD büyükelçisi "Erdoğan istifa etsin" yazmış. Türkiye'ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler” sözleriyle yanıt verdi.

Strateji kuruluşu Bipartisan Policy Center’ın ‘Türkiye İnisiyatifi’ grubunun başkanlığını yapan Abramowitz ve Edelman, 10 Mart’ta yayımlanan ortak yazılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmişti.

Yazıda Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin yönünün iç savaşa, otoriterliğe ve istikrarsızlığa yöneldiği öne sürülüyor. Gülen Cemaati'nin en önemli yayın organı Zaman gazetesine kayyum atanması için “Erdoğan’ın ülkenin potansiyeline ihanetinin son göstergesi” ifadesi kullanılıyor.

Türkiye’de demokrasinin Erdoğan liderliği altında gelişemeyeceğinin iddia edildiği yazıda, Ak Parti’nin dönüştürücü reformlarının temel ve yasal hakların sistematik olarak ihlâline yol açtığı ifade ediliyor. Güçlü, istikrarlı ve demokratik Türkiye için Erdoğan’ın değişmesi ya da istifa etmesi gerektiği öne sürülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamdi atmaca 8 yıl önce

Gecti o gunler serefsiz kopekler guclu bi turkiye isinize gelmiyor degilmi.

Avatar
Serkan 8 yıl önce

Düşmanı ni görmek için Okların geldiği yere bak siz birgün Erdoğan ni över seniz işte o zaman yanlış yoldadir