Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den tutuklanan gazetecileri Adana'daki mitinginde alkışlatmasının ardından, parti içinde FETÖ çatlağı oluştu.

Partide, Tanju Özcan, Haluk Pekşen, Dursun Çiçek ve PM üyesi Mehmet Ali Çelebi gibi bir çok isim Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirmişti.

CHP'DE FETÖ ÇATLAĞI

CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'nu eleştiren açıklamalar gelirken son olarak Deniz Baykal'ın sözleri ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliği suçundan gözaltına alınması CHP'deki FETÖ çatlağını daha da büyüttü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN "FETÖ" SAVUNMASI

Kılıçdaroğlu yapılan eleştirilerin ardından açıklama üstüne açıklama yaptı. Dün Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben bilmiyor muyum onların geçmişte neler yaptığını" diyerek, Voltaire'nin sözünü hatırlattı.

ADANA'DAKİ MİTİNGİMİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Gazetecilerin cezaevinde olması sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu. Voltaire’in ‘Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm’ diye bir sözü var. Adana’da çok başarılı bir miting yaptık, karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da, Balyoz’da ortaya koyduğumuz tavrı herkes biliyor. Bugün ismini söylediklerim o gün beni eleştiriyordu. Bugün bizi FETÖ ile bir araya getirmeye çalışanlara güler geçerim.

BEN BİLMİYOR MUYUM?

Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmişte ne yaptı? Ben ‘Balyoz kumpastır’ derken, onların beni eleştirdiklerini bilmiyor muyum? Bu insanlar AK Parti’nin değirmenine su taşıyorlardı, AKP ile işbirliği yapıyorlardı. Ben o zaman da hukuku ve demokrasiyi savunuyordum."

CHP'NİN CEMAATLE İŞİ OLMAZ

Hürriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında "Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz. Taksim’de onur konuğu kimlerdi?

CHP’nin cemaatle işi olmaz. Yamamaya çalışıyorlar, yamayamazlar. Sen büyüttün bunları” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.