Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Kemal Kılıçdaroğlu: İmza vereni partiden atarım
CHP'nin Antalya kampının 6 saat süren basına kapalı bölümünde söz alan vekillerin çoğunluğu dokunulmazlık oylamasında "Evet" oyu kullanılmasını eleştirdi, bazı milletvekilleri de düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmesini istedi.

AYM İÇİN İMZA VERENİ PARTİDEN ATARIM
Eleştiri ve önerilere yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık düzenlemesini AYM’ye taşımayı düşünmediklerini belirterek, “HDP’nin başvurusu için imza verilmesi de yasak. Başvuru için imza veren olursa partiden atarım. Ancak fezlekesi olan arkadaşlarımız AYM’ye bireysel başvuru hakkını kullanabilir. Bunun için hukuki destek de vereceğiz. Hatta gerekirse AYM ile de yetinmeyeceğiz. Bireysel başvuru haklarını bu arkadaşlarımız AİHM’ye kadar kullanabilirler” bilgisini verdi.

"TAKTİK GEREĞİ ÖYLE DAVRANDIK"
Habertürk'te yer alan habere göre; bazı vekillerin ilk turda CHP'nin "Evet" demesine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Taktik gereği öyle davrandık. Yoksa biz baştan beri ilkesel tutumuzu ortaya koyduk ve 'Evet' oyu kullanacağımızı kamuoyuna deklare ettik. İkinci turda da bu ilkesel duruşumuzun gereğini yerine getirdik" diye konuştu.

EVET ELEŞTİRİLERİ
Kampta söz alan vekillerin "Evet" oyuna yönelik eleştirileri şöyle:
'Süreç iyi yönetilemedi' (Eren Erdem): 'Evet' diyenlerin içinde olmadığım için mutluyum. 21 kişi, 62 arkadaşını AKP inisiyatifine teslim etti. Süreç iyi yönetilemedi. Sürecin bundan sonra doğru yönetilmesi için mutlaka bir yol bulunmalı.
'Hesabını veremeyecekler' (Muharrem İnce): Yanlış yapıldı. Biz doğru bildiğimizi savunmalıyız. CHP'de "Evet" oyu kullananlar, 1 yıl sonra çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Vicdanen bunun hesabını veremeyecekler. Bizim HDP ile işimiz yok. Ama bir doğru varsa, 'HDP ile aynı karede görünüyoruz' korkusuyla hareket etmek doğru değil. "Hayır" oyu kullandım, neden kullandığımı her ortamda savunurum.
'AB'den tepki yağıyor' (Gülsün Bilgehan): AP ve AB kanadından 2 gündür telefon alıyorum. Bütün dünya kamuoyunu karşımıza aldık. Doğrularımızı savunmamız gerekiyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.