Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Kılıçdaroğlu : Adalet yolunda ilk kaybımızı verdik

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı sözde Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün, Kargasekmez Kamp Alanı'ndan başladı. Kılıçdaroğlu, "Bize saldıranlar, eleştirenler; bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağolsun. İnatla, kararla azimle, 80 milyona adalet için yürüyeceğim" dedi. Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız" diye kouştu.


Yürüyüşün bugünkü etabına Şair, yazar Ataol Behramoğlu, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Yarbay Ali Tatar'ın Abisi Ahmet Tatar ile İstanbul Bakırköy'den gelen yaklaşık 700 kişilik vatandaş grubu katıldı.

Yürüyüşçülerin ellerinde, "Adalet, gazetecilik suç değildir, özgür basın, seçimde adalet" yazılı dövizler dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu: Adalet yolundaki ilk kaybımız

Şair-yazar Ataol Behramoğlu da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü

80 MİLYONA ADALET İÇİN İNATLA YÜRÜYECEĞİM

Saat dokuzda başlayan yürüyüş öncesi Kılıçdaroğlu, gazetecilere kısa bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Adalet kavramına verdiğimiz önemi artık bütün dünya biliyor. Adalet hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Biz herkes için adalet istiyoruz. Herkes için hak, herkes için hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kimseye kötü söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bize saldıranlar, eleştirenler; bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. İnatla, kararla, azimle 80 milyona adalet için yürüyeceğim.

Dün yürüyüşümüzün büyük kısmını yağmur altında yaptık. Gelip geçenler, kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüştür: Bu yağmurun altında bu insanlar niye yürüyor?Onlara şunu söylemek isterim; biz adalet için yürüyoruz."

"ADALET YOLUNDAKİ İLK KAYBIMIZ"

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.