Öne Çıkanlar haber botu milletvekili çeşme Libya Karşıyaka Mezarlığı

Kılıçdaroğlu Bilkent Üniversitesi'nde konuştu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü'nün gündeme dair etkinliğinde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

HER ŞEYİ TAM YERİNDE YAPTIK DERSEM DOĞRU OLMAZ

"Anamuhalefet partisi olarak her şeyi tam yerinde yaptık diye bir şey söylersem bu doğru olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, öğrencilere "Eksikliklerimiz, yanlışımız da olabilir. Hangi konuda neler yapmamız gerektiğini söylerseniz mutlu olurum. Biz olabildiğince saygın düzgün muhalefet yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"EĞER BİRİ HAPSE GİRECEKSE SİYASETÇİ GİRSİN"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda dokunulmazlıklarla ilgili düzenleme var. Geçici bir düzenleme yapıyorlar. Bizim de dokunulmazlık dosyalarımız var. Bazı çevrelerde endişe var. Deniliyor ki, yargı bağımsız değil bunlar hemen alıp sizi hapse atacaklar. Evet eğer birisi hapse girecekse önce siyasetçi girsin. Bedel ödenecekse önce bedeli biz ödeyelim. Nazım'ın dediği gibi 'Sen yanmazsan ben yanmazsam. Nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa?' O zaman eğer yanacaksa birisi biz önceden yanmaya hazırız. Demokrasi için, insan hakları için bu mücadeleyi vereceğiz, vermek zorundayız" açıklamasında bulundu.

KÜRT SORUNU SORUSU




"Kürt sorunuyla ilgili atılacak adımlarda çözüm sürecinin tekrar başlamasını destekliyor musunuz? Bu süreçte üniter devleti mi, federal yapıyı mı destekliyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"ÇÖZÜM ADRESİ TBMM'DİR"

"Kürt sorunu bu yöntemle çözülemez. Bu yöntemle başlarsanız gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemiş olursunuz ve hep yanlışlar devam eder. Bu sorunu çözmeniz için adresi önce belirleyeceksin. Nerde çözeceğiz biz bu sorunu. Bu sorunun çözüm adresi TBMM'dir. Sorunu çözerken kiminle muhatap olacaksınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti yani meşru bir devlet gayri meşru bir organla muhatap olamaz olmamalıdır zaten. Akil adamlar dedik, parlamentonun dışında. Parlamentoda bütün milletvekillerinden grubu olan partilerin eşit sayıda milletvekillerinden oluşan bir komisyon olacak. Adı uzlaşma mı olur ne denilirse. Ama o komisyonda eş zamanlı eş güdümlü çalışacak olan bir akil adamlar heyetinin olması lazım. Devleti gayri meşru organla asla muhatap etmemek lazım. Sorunun çözümü demokrasi ve özgürlüklerden geçiyor. Biz üniter devletten yanayız çok açık net."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bekir öner 8 yıl önce

Kilicdaroglu hangisini doğru yaptınız ?. Hiç birgün doğrunuzu görmedik. Hükümetin attığı her konuya itirazdan başka birgün onu öyle değil böyle yapalım derdinizi. Pik.yi savunmasını, fotoyu savunmadinmi .hükümet devrimlesin yıkılışından başka bir gün ALLAH için bir hayırlı mesele ağzından cciktimi?. Pik.nin mecliste milletvekilleri var onlar barış teklifi versin.sende onları ikaz et he.yi meclise sokan sizsiniz.k.marasta biz millet vekili çıkaramayacağız, bize vereceğiniz oyları hep.ye verin diye verdiniz.barajı aşırıp meclise getirdiniz