Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Kılıçdaroğlu konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu şehitler üzerinden siyaset yaptı: " 20 Temmuz'u kimse unutmasın. 20 Temmuz Türk siyasal tarihinde bir sivil darbe tarihidir. Müjdat Gezen Sanat Merkezine yapılan saldırı Müjdat gezen, dik, onurlu duran kimseye eyvallahı olmayan bir sanatçı , kimsenin önünde boyun eğmeyen bir sanatçı Kültür Merkezini gece gelip yakıyorlar. Verdiği cevap çok güzel binamızı yakabilirler, ama yüreğimizdeki cumhuriyet ateşini hiç kimse söndüremez diyor. Hapisteki gazeteci sayısı 150'yi aştı. En son Deniz Yücel'i çağırıyorlar. Kendisi de ifade vermeye gidiyor. Göz altına alıyorlar, uzun süredir tutuklu . Kısa sürer içerisinde özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum. Göz altına alınmasının gerekçesi şu Berat Albayrak'la ilgili olarak internette yayınlanan iletiler, mailler vardı. Biz Berat Albayrak'ın ne halt ettiğini gayet iyi biliyoruz. Irak'ta neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Benim Amerika ziyaretim sırasında saniye saniye kendisine kimler tarafından bilgi verildiğini de biliyoruz. Türkiye'nin gündemi bu olmadığı için şimdilik sessizliğimizi koruyoruz. Berat Albayrak bunu kulağına küpe etsin. Yeri zamanı gelince söyleyeceğiz. 20 Temmuz Darbesi'nden sonra görevine son verilen akademisyenlerin sayısı 4 bin 811. 4 bin 811 hocayı kapının önüne koydular. 12 Eylül Askeri Darbesini bile aratıyorsunuz. Kim demokrasi, özgürlük istiyorsa, kim bu ülkenin vatandaşı olarak kendi ülkesinde rahat yaşamak istiyorsa el ele, gönül gönüle 'Hayır' oyu verelim."

 

"KENDİ ÇOCUKLARINI AL HEP BERABER GİDİN RAKKA'YA"

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında,"18 yaşındaki milletvekilini kimin için getiriyorlar. Ankara'da oturan beyler var ya kendi çocukları ve torunları için getiriyorlar. Onlar milletvekili olacak bir de üstelik hiç askere gitmeyecek" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bereket versin Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçekleri meydanlarda anlatıyor. Biz anlatsak kimse inanmayacak , olur mu öyle şey diyecekler. Söylüyor beyefendi 18 yaşında milletvekili yapacağım askerden de muaf yapacağım. Vatandaşlarımdan isteğim Nisan ayında sandığa gideceksiniz demokrasi sadece benim sorunun değil, hepimizin sorunu. Sevgili gençler bu oyuna gelecek misiniz? Askerlikten muaf yapacaklar. Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocuğu El Bab'a gider. Garibanın çocuğu - 35, -20 derecede dağların tepelerinde terörle mücadele eder. Şehit olur gelir. Onlar ne yaparlar ? Senin çocuğuna niye nasip olmuyor bu şehitlik ? Sen kendi çocuğunu El Bab'a niye göndermiyorsun ? Kimin çocuğuna güveniyorsun da Rakka'ya gidiyorsun? Garibanın çocuğuna mı güveniyorsun. Önce kendi çocuklarını al hep beraber gidin Rakka'ya."

AK PARTİLİ VEKİLİN YEĞENİ ŞEHİT OLMUŞTU



CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün yeğeni Piyade Teğmen Furkan Yayla'nın şehit olmasına değinmedi... Fırat Kalkanı operasyonunu eleştiren Kılıçdaroğlu konuşması boyunca Türkiye Suriye'ye milli bekası için değil de başka bir amaç uğruna girmiş gibi konuştu...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

bakıyorum halaa biz neden suriyedeyiz neden ıraktayız Soruyorum bende vatandaş olarak benim askerin güney korede ne işi vardı 780 tane şehit verdik yanımızda pkk pyd daeş çamurluğu var sivri sinekleri kurutmak için gidiyoruz ya güney korede ne işimiz vardı şaklabanlar