Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'yi kızdıracak hamle!
 CHP kurmayları, anayasa değişikliği teklifinin referanduma gitmesi durumunda izleyeceği strateji için MHP'li seçmen üzerinden çalışmaya başladı.

CHP Anayasa teklifinin referanduma gitmesi ihtimaline karşı MHP tabanını araştırdı ve MHP'lilerden oy alma stratejisi geliştirdi.

MHP tabanının önemli bir bölümünün teklife olumlu bakmadığını düşenen CHP kurmayları, MHP tabanını analiz etmeye başladı.

MHP'NİN YÜKSEK OY ALDIĞI İLLERE YOĞUNLAŞILACAK

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan raporlarlarda MHP'nin yüksek oy aldığı, Adana, Mersin, Antalya ve Manisa'nın da bulunduğu Ege ve Akdeniz bölgeleri ile İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde MHP seçmeninin ikinci parti tercihinin CHP; İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde ise MHP seçmeninin ikinci oy tercihinin AK Parti olduğu tespitini yapan CHP, referandum sürecinde bölgeler arası farklılıklar içerecek söylem geliştirecek.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Komisyonu'ndaki CHP'li üyelere ve kurmaylarına içtüzükten kaynaklanan tüm hakları kullanma talimatı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Anayasa Komisyonu'ndaki tartışmalar çerçevesinde kabul ettiği kurmaylarına, “Görüşmelerde içtüzükten kaynaklanan tüm haklarımızı kullanacağız” talimatı verdiği belirtiliyor.

 Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına, "Yarınki (bugünkü) görüşmelerde içtüzükten kaynaklanan tüm haklarınızı kullanın" talimatı verdiği belirtildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, "Maddeler üzerinde önerge vererek, teklife meşruiyet kazandırmayacağız ancak her bir madde üzerinde konuşarak tarihe not düşmeye devam edeceğiz. Sağduyumuzu koruyacağız" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, 21 maddelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin teklifin tümü üzerinde görüşmeler tamamlanmadan, yeterlilik önergesiyle maddelere geçilmesine karar verilmesi üzerine dün kurmaylarıyla bir araya gelmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.