Öne Çıkanlar rusya çatışma ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Birimi tarafından İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısının açılışında konuşuyor.

"HALKIN DİRENME ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR"

Konuşmasında HDP'ye yapılan operasyona değinen Kılıçdaroğlu "Terörle mücadelenin akıl ve mantıkla yapılması lazım. Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz" ifadelerini kullandı.

"Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Elbette ki teröre karşı ortak tavır takınmalıyız. Dur demek zorundayız. Kimsenin tereddütü yok. Terörle mücadelenin akıl ve mantıkla yapılması lazım. Yasaların ve hukukun çiğnendiği yerde halkın direnme özgürlüğü vardır.

"SİVRİSİNEKLE UĞRAŞMAK TERÖRÜ SONLANDIRMAZ"

Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz. Bataklığı kurutmak lazım. Musula Rakka'ya gideceğiz diyorlar. Burnunuzun dibinde kandil var neden bir şey yapmıyorsunuz?

"SİYASETTE KAN DAVASI GÜDÜLMEZ"

Seçimle gelen seçimle gittiğini unutmayın. Geçmişte bunları gördük. Aynı muamele size yapıldığında isyan ederdiniz. Siyasette kan davası güdülmez. Kan davasıyla ülke yönetilemez. Eğer sorgulancaksa ülkeyi silah deposu haline getirenlere "bunlara dokunmmayın" diyenlerin sorgulanması, yakalanması lazım.

MUSTAFA KEMAL'İN YOLUNDAN DÖNMEYECEĞİZ

İşimiz kolay değil. Ama hiç kimsenin özellikle CHP'li yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Hep birlikte omuz omuza, bir kişi dahi kalsak Mustafa Kemal'in yolundan dönmeyeceğiz.

DİRENME HAKKI ALMAN ANAYASASINDA VARDIR

Türkiye bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar. Demokrasi, kadın erkek eşitliği yasama onun istediği gibi olacak. Türkiye'yi 19. yy karanlığına itmeye çalışanlar var Demokrasimiz kan kaybediyor. Hepimizi yasalara ve hukuka uymak zorundayız. Gereğini yapmak zorundayız. Ama birileri hukuka uymazsa, çiğnerse, kendi hukukunu dayatırsa bu halın direnme hakkı vardır. Direnme hakkı Alman anayasasında vardır. Hitler felakaetinden örnek alınarak konulmuştur.

ÇILGINLARA ÜLKE TESLİM EDİLMEZ

Çılgınlara, bilgisi olmayan insanlara, baisretli olmayanlara, önyargılı insanlara ülkeler teslim edilemez. O nedenle güçler ayrılığı vardır. Şimdi deniliyor ki buna ne gerek var, güçler birliğinden söz ediliyor. Bir kişinin iradesi milli irade olsun diyorlar. Bunun alt yapısı başkanlığı hazırlamak içndir. Tehlikeli bir sürecin içine sürükleniyor Türkiye."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat 7 yıl önce

Baskalikmgelirse senin gücün azalacak ülkeye vurduğumuz.pranga çıkacak demiyor da orusbu cocogu