Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sistemi çarpıtın' talimatı: O mekanlara gidin ve...

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığının Bakırköy'deki Leyla Gencer Kültür Merkezinde düzenlediği "Genişletilmiş İstanbul 3. Bölge Toplantısı"nda partililere hitap etti.

Kılıçdaroğlu, kampanya süresince CHP'lilerden adam adama yakın markaj tekniğini kullanmalarını istedi.

SLOGANI, YÜRÜYÜŞÜ BIRAKIN, KAHVEHANELERE GİDİN

Slogan atılacak, yürüyüş yapılacak zaman olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, özellikle kahvehanelereevlere ve hastanelere gidilmesi ve propagandaların buralarda etkin şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

SKANDAL TALİMAT: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ÇARPITARAK ANLATIN"

Öte yandan, söz konusu mekanlarda partililerin halka neler söyleyeceğini de anlatan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminin çarpıtılması ve yalanlarla süslenmesi yönündeki skandal talimatı da dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINDAN BAZILARI VE GERÇEKLER

Kılıçdaroğlu'nun talimatında yer alan yalanlar ve çarpıtmalar özetle şu şekilde:

- Cumhurbaşkanı Meclis'i feshedecek (Doğrusu: Cumhurbaşkanı Meclis'i feshederse kendisini de otomatik olarak feshetmiş oluyor).

- Tek adamlık, diktatörlük gelecek (Yeni sistemle yürütmenin başı olan cumhurbaşkanı direkt olarak halka karşı sorumlu tutulacak. Hali hazırda sadece vatana ihanetten yargılanabilen cumhurbaşkanı, yeni sistemde diğer suçlardan da yargılanabilecek.)

- Yargı bağımsızlığı elden gidecek (Yargı bağımsızlığı ifadesinin yanı sıra ilk kez anayasaya "yargı tarafsızdır" ifadesi de ekleniyor)

- Rejim değişecek (Rejim değil, sistem değişecek, halkın seçtiği isim direkt olarak icra makamı haline gelecek)

- TBMM ikinci sınıf bir meclis olacak (TBMM'nin saygınlığı daha da artacak. TBMM yasama görevini yerine getirirken, Cumhurbaşkanı ise yürütme görevini yapacak. Böylece güçler ayrılığı ilkesi daha da pekiştirilecek.)

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.