Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

FETÖ'den içeri alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) 17 bin lira "bağış" yaptığı belirlendi.

KHK ile kapatılan YARSAV'ın eski Başkanı Murat Arslan hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

BAĞIŞI 2014'TE YAPMIŞ

Avukat Celal Çelik'in YARSAV'ın hesabına 24 Eylül 2014 tarihinde 17 bin lira para yatırdığı tespit edildi. 

"ALKOLÜN ETKİSİYLE YAPTIM"

Celal Çelik söz konusu transfere yönelik skandal bir savunma yaptı. "Alkolün etkisiyle" para yardımı yapmayı kabul ettiği beyan etti.

"SARHOŞKEN 20 BİN LİRA VERİRİM DEMİŞİM"

Tanık olarak ifadesine başvurulan Çelik, şu beyanda bulunuyor:

"YARSAV üyeliğinden ayrılmama rağmen YARSAV yönetiminde bulunan arkadaşlar ile insani ilişkim devam etti. 2014 yılında akşam bir kısım arkadaşlar ile yemek yerken bana Murat Arslan derneğin mali olarak çok zor durumda olduğunu, üyelik aidatlarının toplanamadığını, benim de avukatlığa başladıktan sonra zenginleştiğimi söyleyerek benden espriyle karışık yardım etmiyorsun diyerek takıldı.

Ben de alkolün etkisiyle, 'Tamam 20 bin veririm' demişim. Zira tam o dönemde bir gayrimenkul davasından miktarını hatırlamadığım toplu bir para almıştım. Ertesi gün kendime geldiğimde ne yaptım diye düşündüm ancak verdiğim sözü de çiğnememek için banka hesabımda bulunan 17 bin lirayı YARSAV'ın dernek hesabına bağış olarak yatırdım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.