Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Kılıçdaroğlu: Tam bir yüz karası toplantıdır bu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasını sert sözlerle eleştirdi:

TAM BİR YÜZ KARASI TOPLANTI

"Bakanlar Kurulu gelip TBMM'de toplanabilir mi? Her yerin kendine ait bir özelliği var. Milletin mekanı diyorsunuz ama millet kaça mal olduğunu bilmiyor. Orada adliyeyi topluyorsunuz. ABD Başkanı bir salona girdiği zaman orada hakimler alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Bu ne demektir, yargı yürütmenin emrine girdi demektir. Adli Yıl açtınız güzel, bir de kalkıp konuşma yapıyorsunuz. Bir de siyasi bir konuşma yapıyorsunuz. Tam bir yüz karası toplantıdır bu.

NİYE KATILMADIM? BEN ANAYASAYA SADAKAT KONUSUNDA YEMİN ETTİM

Niye katılmadım? Ben Anayasa'ya sadakat konusunda yemin ettim. Yeminimize bağlıyız, namusumuza bağlı olduğumuz için. Aksi bir tablo çizerseniz yargıyı siyasallaştırırsınız. Davaları hızlandırın diyor, bir de talimat veriyor. Bunun neresinde demokrasi var.

HERKESİN YENİKAPI RUHUNA SAYGI GÖSTERMESİ LAZIM

Herkesin Yenikapı ruhuna saygı göstermesi lazım. Birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var mı var ama devletin kurumlarını hiç kimse kendi arka bahçesi haline getirmemeli.

ADALETE GÖLGE DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ ANDAN İTİBAREN DEVLETİ DEVLET OLMAKTAN ÇIKARIRSINIZ

Böyle yaparsanız Türkiye’de birliği, beraberliği sağlayamazsınız. Adalete gölge düşürdüğünüz andan itibaren devleti devlet olmaktan çıkarırsınız. Anayasa’da bu korunmuştur. Hiç kimse yargıya emir ve talimat veremez diyor.

BU ADALETİ VE YARGIYI AŞAĞILAMAK DEMEKTİR

Siz toplantı yapıyorsunuz, herkes ayağa kalkıyor. Onlara talimat veriyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz. Bu anayasanın ayaklar altına alınmasıdır. Hiç kimse şunu söyleyemez, CHP Genel Başkanı bu ülkenin birliği için elinden geleni yapmıyor. Biz yeri geldi bağrımıza taş bastık, sesimizi çıkarmadık. Bu adaleti ve yargıyı aşağılamak demektir, böyle bir şey olamaz. Milletin yeriymiş, kimse buna itiraz etmiyor ki. O zaman gitsinler bir meydanda toplansınlar. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 8 yıl önce

Kılıçtaroğlu herzamanki gibi, batının ekmeğine yağ sürerek, ülkeyi parçalamak, PKK dostluğu gibi yaklaşımlardan birini sergilemiş. Anlattığı değerler hangi devirde CHP tarafından uygulanmış? Hatta kafasına göre kurduğu mahkemelerce Atatürkün şapka giymeyenleri astırdığı zaman, hangi hakimler tarafsız ve adilmiş? Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan değerler ile muhalefet mi yaptığını sanıyor? Kendisi başa gelirse, Türkiye üstün değerleri uygulayan bir PKK uzantısı olunca mı bunlar rahat edecek? Ülke dünya ile savaş halinde, içeride ve dışarıda olan düşmanla her gün mücadele etmek zorunda. Köprü mü yapıldı, tünel mi açıldı, havaalanı mı hizmete girdi, bunlar hep karşı. Terör le mücadele mi, savaş mı, milyonlarca batının başımıza musallat ettiği mülteciler mi? Ordun, polisin, memurun, hakimin Amerikanın, İngiliz in, Fransız veya Almanın, yani fetö diyoruz bugün, onların elindeyken ; bu gerçekten yüzkarası olacak sözlerle "ülkenin cumhurbaşkanı yargıyı nasıl bir araya toplar" mı diyor, sonra da taraflı bir adaletin olma korkusundan mı bahsediyor?? Anlaşılan batının uşaklığı yapıp, paramparça olsun diye bu ülke için yine bu gaza basması gerekiyor. Sakın millet olarak, insanlık olarak, Cumhurbaşkanı ve tüm görevliler olarak boyun bükmeyin ve bu gibi insanlara yüz vermeyin. Onları bu ülkede yaşatmak aslında bizler için bir yüz karası. Şişkin tumtutaraklı sözlerle şimdi taktik mi değiştirdiğini sanıyor! Dava, Türkiye neden bir Suriye, Afganistan, İran, Irak, Libya, Tunus ve hatta Filistin gibi bir durumda olmuyor. İşte işin özeti bu. Onun bu laflarını yiyen yesin, yutamayan gargara yapsın, tükürsün.

Avatar
Kartal 8 yıl önce

Türkiyenin bir numara OROSPUSUSUN KEMAL KILICDAR OĞLU

Avatar
Ahmet gazi 8 yıl önce

Neden çağırdığında kuzu kuzu gittin o zaman kaypak keMAL

Avatar
S.M. 8 yıl önce

Kişilik sorunu

Avatar
Gurbuz 8 yıl önce

İnsanlıktan nasibini almamış şerefsizin dinsizin hainin önde gidenleri bunlar. Asıl dış güçlere yalvaran vatanı satan sizlersiniz şerefsiz haysiyetsiz ler

Avatar
hasan 8 yıl önce

Büyük lider reis gibi delikanlı yiğit Rabbinden başkasından korkusu olmayan sadece Cenabı hakkın karşısında eğilen liderimizin yüreğinin milyarda biri bu herifte yok baksanıza ona bile yapılmayan bir suikast girişiminden sonra kendini korumak için ülkesinin milletinin birliğini satan ve partisi Büyük Önder M.Kemalden sonra vatanı satmaya çalışan o kepaze İsmet inönün devamı niteliğinde olan bunlardan ancak bu sözler beklenir Atamız uyansaydı bunlarıda yunan tohumları gibi denize atar ve Chp yi kapatırdıki korkaklar ve hainler bir daha onun adını anarak nemalanmasın diye.