Öne Çıkanlar PKK haber diyarbakır HDP rus uçağı

"Küçük kardeş" neden çark etti? İşte perde arkası


MEHMET OYTUN KANTAR'IN HABERİ


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 24 Aralıkta Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Ankara özür dilemeli" demişti.

Kırgız Cumhurbaşkanının bu çıkışı akıllara 2011 yılında Erdoğan için “Tayyip abi para ver” dediği konuşmayı getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan olduğu o günlerde Atambayev’in bu sözleri üzerine Kırgızistan’ın 50 milyon Dolarlık borucunu silmişti.

PEKİ 5 YILDA NE DEĞİŞTİ?



Aslında Kırgız Cumhurbaşkanı için değişen birşey olmadı. Mesele o gün de paraydı, bugün de para.

Kırgızistan’da parasal sıkıntının temelinde ise siyasal istikrarsızlık var. 2011 yılında Atambayev’in müdahalesiyle meclis dışında kalan Sariyev’in, kurulan koalisyon hükümetinde meclis dışından ekonomi bakanlığı görevine getirilmesinin ardından artan istikrarsızlıklar bir türlü yoluna konulamadı. Şu anda da hükümette 4 partili bir koalisyon var.

Ülkede elektrik krizleri, çeşme suyuyla akan solucanlar, kuru ekmekle oruç açanlar, uyuşturucu vakaları, işkence iddiaları ve amele pazarında çalışan diplomalılar ülkenin durumunu gözler önüne seren örneklerin başında geliyor.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALDI!

İşte bu ortamda, 2014 yılının Ağustos’unda Rusya’nın Avrasya entegrasyon süreci adı altında Kırgızistan’a yarım milyar dolar destekte bulunacağı haberi geldi. Böylece Putin Atamayev’in “yeni abisi” oldu.

BATI İLE BAĞLAR KOPTU!

Aralık ayında IMF’ten Kırgızistan’a 91,3 milyon dolarlık hibe desteği kararı çıksa da batıyle yine gerginlikler yaşandı.

ASKAROV OLAYI



Kırgızistan hükümeti, ABD ile arasındaki işbirliği anlaşmasını tek taraflı olarak feshetti. Gerekçe olarak ülkede ömür boyu hapse mahkûm edilen gazeteci Azimcan Askarov’un ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından “insan hakları ödülüne” layık görülmesi gösterildi. Bunların hepsi Atambayev “yeni abi” olarak Putin’i seçince oldu.

KIRIMOĞLU’NU ALIKOYDU



Atambayev’in yaptıkları bunlarla sınırlı değil... Kırım Tatarlarının manevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te havaalanında polis tarafından üç saat boyunca alıkondu.

komplohaber.com / ÖZEL

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.