Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

Leyla Zana'ya bir şok daha! Vekilliği tehlikede
Yemini geçersiz sayılan HDP'li Leyla Zana'nın, Genel Kurul'a gelse bile, yemin etmediği için yoklamalarda yok sayılacağı belirtildi. Zana 5 birleşimde 'yok' yazılırsa vekilliğinin düşmesi de gündeme gelecek.

Milletvekilliği yemin metnindeki 'Büyük Türk Milleti' ifadesini, 'Büyük Türkiye Milleti' olarak değiştiren ve yemini geçersiz sayılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'yla ilgili tartışmalar sürüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, Zana'nın vekilliği de düşebilir.

TBMM yönetimince yapılan çalışmaya göre bir milletvekili mazbatasını aldıktan sonra özlük hakları ve dokunulmazlığını kazanıyor. Meclis'te oy kullanması, komisyon ve genel kurul çalışmalarına katılması, yasa teklifi vermesi gibi yasama faaliyetlerine katılması için ise yemin etmesi gerekiyor.

TBMM yönetimi, Zana'nın Genel Kurul Salonu'na girebileceğini, ancak yemin etmediği için yoklamada yok yazılacağını belirtiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.