Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

'Manchester'daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum'
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim." şeklinde konuştu. 

İÜ Tıp Fakültesi'ne Hasdal'da 100 dönümlük arazi 

"Biz Hasdal'da bin 100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz." bilgisini veren Erdoğan, "Çapa orada artık şu bölüm, bu bölüm olmayacak, bütün bölümleriyle tıp fakültesi içerisinde gereken ne varsa, hepsi orada olacak. Adeta bizim bu şehir hastaneleri projelendirmesinin bir farklı uygulamasını, hem üniversite hem hastane olarak orada uygulamaya koyacağız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Bunun için her alanda gençlerimizin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyacımız var. Başarının yolu, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçiyor." diyerek, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için gençlerimizin dinamizmine ihtiyaç vardır. Bunun için birilerinin elinizden tutup sizi bir yerlere taşımasını beklemeyin. Kendiniz çalışın, uğraşın, mücadele edin. Sonuçta önünüzdeki kapıların birer birer açıldığını, hedeflerinize kısa sürede ulaştığınızı göreceksiniz." 

"Şehir hastaneleri sağlıkta yeni bir dönemin sembolü olacak" 

Erdoğan, "Ülke ve millet olarak böylesine muazzam bir potansiyeli görmezden gelme veya heba etme hakkına sahip değiliz. Pes etmeyi, ümitsizliğe kapılmayı, zorluklar karşısında yılmayı gençlerimize asla yakıştıramıyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz. Gençlerimizin de kendilerine, ülkelerine ve milletine güvenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Toplamda 42 bin 500 yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşallah sağlık alanında yeni bir dönemin sembolü olacağını kaydeden Erdoğan, "Sadece Türkiye'ye hizmet vermeyecek, aynı zamanda tüm çevre ülkelere de hizmet verir hale geleceğiz. Onun için sizlere çok ihtiyacımız var. Doktor sayımız ne kadar artarsa buralardaki hizmetimiz de o kadar başarılı olacaktır. Potansiyelimizin büyüklüğü, tıp eğitim ve öğretimine çok daha fazla önem vermemizi gerektiriyor. Bu bakımdan bugün mezun olan gençlerimizin hizmetlerine kamuda ve özel sektörde hiç fark etmez gerçekten çok ihtiyacımız var." dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.