Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Mançupyan'dan flaş açıklamalar: HDP ve Öcalan muhattap alınmayacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fahri danışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, seçim sonuçlarının ardından flaş açıklamalarda bulundu. Mançupyan dış politikada istikrar gelene kadar çözüm süreciyle ilgili Öcalan ve HDP’nin muhattap alınmayacağını öne sürdü. 


Al Jazeera Türk’e konuşan Mahçupyan, Ak Parti’nin tek başına iktidarı kazandığı 1 Kasım seçim sonuçlarının çözüm sürecini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Mahçupyan, “PKK konusunda bir geri adım olacağını hiç sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla silahlı çatışma ve Suriye’deki olay devam ettiği sürece hükümet de PKK’ya karşı şu anki tavrını, çatışmacı tavrını devam ettirecek. PYD’ye karşı da devam ettirecek. Öte yandan yurt içinde de HDP’nin muhatap alınma ihtimalinin çok düşük hale geldiğini görüyorum” dedi.

Mahçupyan, “Kürtlerin beklediği reformların yapılıp yapılmayacağı. Ak parti’nin şu anda ajandası olmak durumunda. Bununla ilgili hızlı bir şekilde bir şeyleri söylemek durumundalar,” ifadelerini kullandı.

Mahçupyan, “Öcalan faktörü ne olur?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şu andaki durumda bence dış politikada bir istikrar gelene kadar ne Öcalan’ın, ne de HDP’nin bir rolü olabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.