Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Meclis'te 'sen kimsin' kavgası!

HDP'li İbrahim Ayhan'ın bölgede yürütülen operasyonlarla ilgili konuşması sırasında AK Parti sıralarından "Sen kimsin?" diye sataşma olunca Meclis'te gerginlik çıktı. Meclis'in ortasında toplanan vekiller karşılıklı olarak "Sen kimsin" diye atıştı.

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, sataşmadan dolayı söz istedi. Ayhan "Az önceki konuşmamda kesinlikle ayrılığı savunduğumuzdan söz etmedim. Kürtler üzerinden uygulanan savaş politikalarına karşı Kürtlerin ısrarla farklı tercihler yapmaya yöneldiğini söyledim" dedi.

"KİMSİN SEN?"

Bu sırada AK Partili bir vekil "Sen kimsin? Kimsin sen" deyince İbrahim Ayhan, "Ben bir Kürt'üm. Kürt olarak böyle bir muameleye mecbur değilim" diyerek konuşmasını sürdürdü.



"İNDİR O PARMAĞINI"

Aynı milletvekili parmağını sallayarak "Kimsin sen?" demeye devam etti. Bunun üzerine HDP'li kadın milletvekilleri "İndir o parmağını. Sen kimsin asıl?" diye cevap verdi.

Bu sırada bir HDP'li milletvekili de iktidar sıralarına yönelerek "Sen kim oluyorsun da 'kimsin sen' diyorsun" dedi.

MECLİS'İN ORTASINDA KARŞILIKLI ATIŞTILAR

Tartışmanın büyümesi üzerine meclis başkanvekili Pervin Buldan birleşime ara verdi. Bu sırada HDP ve AK Partili milletvekilleri kürsü önünde bir araya gelerek "Sen kimsin" tartışmasını sürdürdü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.