Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Meclisteki konuşmasını MHP'liler de ayakta alkışladı!
Uluslararası anlaşmaların görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör operasyonları nedeniyle bazı milletvekillerinin kürsüde yaptıkları konuşmalar esnasında kullandıkları ifadelere tepki göstererek, milletvekillerini anayasa ve içtüzüğe uygun konuşmaya davet etti. 


MHP'Lİ VE AK PARTİLİ VEKİLLER AYAKTA ALKIŞLADI



Ahmet Aydın'ın konuşması MHP'li ve AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanırken, CHP'li bazı milletvekilleri oturdukları yerden alkışla destek verdi, HDP'li milletvekillerinin ise alkışlamaması dikkat çekti. 

''ŞİDDETLE REDDETMEMİZ GEREKİYOR''

Anayasa ve içtüzük gereği bir açıklama yapma gereği hissettiğini söyleyen Ahmet Aydın, ''Türkiye Cumhuriyet Anayasası'nın 3. maddesine göre Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Yine Anayasa'nın 14. maddesinde anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbirinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı belirtilmektedir. Dolayısıyla özellikle son dönemlerde zaman zaman 'savaş, iç savaş, devlet terörü, katliam, Kürdistan' ve hatta ve hatta 'soykırım' gibi ifadeler ile devlete ait kurum ve kuruluşlar ile güvenlik güçlerini itham eden, adeta kesin ve maddi gerçeklik olarak sunulan kaba ve yaralayıcı söylemler, anayasa ve içtüzük ile evrensel hukuk kurallarına aykırıdır ve bu söylemleri şiddetle reddetmemiz gerekiyor'' dedi. 

'KÜRDİSTAN' TEPKİSİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezî ve mahalli idare yapılanmasının esaslarının Anayasa'nın 126. ve 127. maddelerinde düzenlendiğine işaret eden Aydın, ''Bu esaslar dâhilinde Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde 'Kürdistan' adıyla herhangi bir idari veya coğrafi birim bulunmamaktadır. 'Kürdistan' ifadesinin tarihi ve coğrafi bir terim olarak kullanılmasından ziyade Türkiye sınırları içindeki bir bölgeyi ayrı bir egemen ve hukuki ve siyasi varlık biçiminde gösterir şekilde zikredilmesi doğru değildir'' diye konuştu. 

''BENDE BİR KÜRT OLARAK...''

Anayasa ve İç Tüzük gereği temiz bir dil kullanmanın yanı sıra ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunmanın, terörün her türlüsüne karşı birlikte ortak tavır almanın ve anayasaya bağlı hareket etmenin tüm milletvekillerinin asli görevi olduğunu ifade eden Aydın, ''Ortada Kürt kardeşlerimizin bir mücadelesi yoktur. Ben de bir Kürt olarak çok açık ve net söylüyorum ki, bu bir terörle mücadeledir ve terörün her türlüsünü lanetliyorum'' açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 8 yıl önce

Bende kuūrdum ama bu vahşi kendini benligini satmiş hdp pkk teror orgutlerini desteklemiyorum yasasin turkiye

Avatar
Savaş 8 yıl önce

Adamsın biz kürt milleti olarak pkk ve yandaşları nı desteklemiyoruz pkk her kürt pkk lı degildir

Avatar
Hasan 8 yıl önce

Bende karadenizliyim pkk hdp ypg daeş işud hepsinin amına koyim.hiç bir zaman bunlar hiç kimsenin ben müslümanım diyen kimseye dost olamaz.

Avatar
muzaffer 8 yıl önce

Ssk

Avatar
Arif 8 yıl önce

MaşAllah millet vekilim Allah bütün terör örgütlerini kahrı perişan etsin Amin

Avatar
Nesih 8 yıl önce

Herşey gece ve gündüz gibi ortada ilken hiç kimse kalkıp Kürt meselesinden bahsetmesin,ele geçen tonlarca mühimat var bunun hesabını kim verecek bunlar uzaydanmı geldi sanmayınki bu sikahları kürdün ela gözüne aşık diye vermediler,artık uyanmayanın kalp gözü körelmiş demekki,

Avatar
MEHMET SALİHOĞLU 8 yıl önce

Helal olsun.
MaşAllah.

Avatar
Samiye 8 yıl önce

Helal sana cok guzel konustun umarim mesaj yerine ulasmistir