Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

MHP yönetimi paralel yapıya karşı direnecek!
Olağanüstü genel kurul amacıyla tüzük kurultayının toplanması için MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin rakipleri lehine karar verdi. Mahkeme, 'Kurultay Çağrı Heyeti' oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından kurmaylarını toplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, avukatlarıyla durum değerlendirmesi yaptı. Bahçeli'nin toplantısından 'geri adım yok' kararı çıktı. Hukuki yollar tüketilmeden olağanüstü kurultayın yapılmasının imkansız olduğunu belirten parti kaynakları, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin gerekçeli kararını açıklar açıklamaz konuyu Yargıtay'a taşıyacaklarını belirtti.

CİDDİ BİR OPERASYON


Paralel yapının operasyonlarına hedef olan MHP için mahkemenin aldığı 'kayyum' kararı sonrası yönetim, hukuki yolları sonuna kadar kullanacak. MHP kurmayları, ortada bir demokratik mücadele olmadığı, MHP'ye yönelik ciddi bir operasyon olduğunu düşünüyor. İddialar oldukça şaşırtıcı. Operasyonun arkasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığı'na getiren odakların yeraldığı, aynı çevrelerin MHP'ye de benzer bir operasyon yaptığı belirtiliyor. Sözkonusu kayyum kararının bu operasyonu deşifre ettiği konuşuluyor. Doğan Medya ve paralel yapının açıkça bu operasyonun arkasında olduğuna dikkati çeken MHP'liler, perde arkasındaki diğer isimleri de bildiklerini dile getirdi.

PARALEL ÖRGÜT AKŞENER'İ DESTEKLİYOR


MHP yönetimi, partiye operasyonun perde arkasını araştırıyor. Kurmaylara göre, 'muhalif' diye ortaya çıkmış adayların arkasında 'bazı mahfiller' var. Yönetim, muhaliflerin arkasında bulunan bu karanlık güçlerin partiyi ele geçirmeye çalıştığını düşünüyor. Bu konuda da somut dayanakları olduğunu belirtiyorlar. Parti kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye genel başkan olmasında rolü olan paralel yapının, Doğan Medya ve bazı sermaye çevrelerinin, MHP muhaliflerini Bahçeli'ye karşı desteklediğine dikkat çekiyor. Paralel örgütün tamamen Meral Akşener'i desteklediğini belirten kurmaylar, mahkemenin kararıyla birlikte muhaliflerin arkasında 'cemaat'in olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

HUKUKİ SÜREÇ BİTMEDİ

Ayrıca, siyasi mezarlığa intikal etmiş bazı partilerdeki isimlerin, MHP çatısı altında kendilerine alan bulmaya çalıştığına da işaret ediliyor. Parti kulislerinde dolaşan bir diğer husus ise, MHP ile hiç ilgisi olmayan 'ortanın solu' ve 'marjinal grupların' yürüttüğü algı operasyonu. Bu grupların yürütülen yoğun kampanyayla birlikte MHP'yi bitirmeye çalıştıkları belirtiliyor. Muhaliflerde sevinç çığlıklarına yolaçan mahkeme kararını yorumlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Henüz hukuki süreç tamamlanmamıştır” diyor.'Uygun hakim' iddiası MHP eski il başkanının sosyal medyada paylaştığı mesaj, 'mahkeme kararının önceden bilindiği' yorumlarına neden oldu. Muhaliflere destek veren MHP Sivas eski İl Başkanı Ragıp Özkan'ın adıyla Facebook'ta 25 Mart tarihinde paylaşılan mesajda, “Az önce hakimler kararnamesi yayınlandı ve korktuğumuz olmadı. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi görevine devam edecek. Kongre artık kaçınılmaz. Camiamıza hayırlı olsun” ifadeleri dikkat çekiyor.Hepsini yanına alacak MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Özdağ, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Geleceğe Ümit'le Bak' konulu toplantıda partililere seslendi. “MHP liderleri, ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli.

Başarısız olan genel başkan gitmelidir” diyen Özdağ, partinin başına geçmesi halinde, genel başkanlık için aday olan diğer muhalifleri etrafında toplayacağını belirtti. Özdga, “Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha güçlüdür. Eğer kurultayda beni genel başkan seçerseniz, mevcut genel başkan adaylarının tamamını divanda görmek isterim” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turkan 8 yıl önce

Bence sinan ogan ı getirmek istiyor söz konusu mahfiller."Daha devletin haberi yokken sinan ogan soylemisti" denilen şeyler var mesela. Paralel bilgilendirmediyse nerden bilecekti. Mahkemesi de jet hızıyla sonuçlanmıştı mesela. Hıç normal gelmiyor bana..