Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır tam tasdik

Obama'dan Davutoğlu'na tebrik telefonu! Obama 8 gün sonra aradı
ABD Başkanı Barrack Obama seçimlerden 8 gün sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak Türkiye’de gerçekleşen 26. Dönem milletvekili seçimlerinin sonuçlarından dolayı tebrik etti.  



Başbakanlık kaynakları, görüşmede Obama’nın Davutoğlu’nu seçim sürecinde gösterdiği liderliği ve seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesini taktirle karşıladıklarını vurguladı.  



Görüşmede, ikili konuların yanı sıra, başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı ve Başkan Obama’nın ABD ile Türkiye arasındaki dostluk ve Müttefiklik ilişkilerine vurguyla, Türkiye’nin DEAŞ’la mücadele başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümü amacıyla mevcut işbirliğini daha da artırmaya kararlı olduklarını ifade ettiği öğrenildi.  



Başbakanlık kaynakları, Obama’nın Davutoğlu ile Antalya'da gerçekleştirilecek G 20 Zirvesi vesilesiyle bu konularda detaylı görüş alışverişinde bulunmayı da ümit ettiğini dile getirdiği bildirildi. 



Başbakanlık kaynakları, görüşmeyle ilgili, “Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, tebriki nedeniyle ABD Başkanı Obama'ya teşekkür etmiş, seçim sonuçlarının ve seçime katılım oranının halkımızın demokrasiyle olan inancının göstergesi olduğunu ifade etmiş, ülkemizin hem ikili düzeyde hem bölgesel sorunların çözümü amacıyla, yakın dostumuz ve Müttefikimiz ABD ile işbirliğine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini, bu doğrultuda makamlarımızın gerekli koordinasyonu sağlamak için temaslarını sürdüreceklerini dile getirmiştir" ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.