Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Polis Gezi Araştırma çalışanlarına "orada çalışmayın" tembihinde bulunmuş

 

AK Parti’nin oylarını düşüşte gösteren Gezici Araştırma Şirketi’nin anket yapan çalışanları polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltının ardından şirket sahibi Murat Gezici soluğu karakolda aldı. Şirket ise konuyu resmi twitter hesabından  şöyle duyurdu“Şu an @geziciarastirma şirketinin sahada araştırma yapan anketörleri gözaltına alınarak çalışmaları engelleniyor @mrtgezici emniyete gidiyor.” 

ÖZÜR DİLEYİP BIRAKTILAR

Şirket sahibi Murat Gezici, anketörlerin izinsiz anket yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Ancak yasal olarak anket yapmanın izin gerektirmediğini de belirtti. Çalışanlarının serbest bırakılması için Ümraniye emniyetine giden Gezici, emniyetteki görüşmelerinin ardından Taraf’a açıklamalar yaptı. Gezici, “Gezici Araştırma, 36 ilde kapsamlı araştırma yapmak için bugün Levent’te bir eğitim vererek personelimizi sahaya çıkardık. Araştırma genel seçimler ile ilgili siyasi araştırma yapmak için yaptığımız bir çalışmaydı. İstanbul Ümraniye bölgesinde araştırma çalışanlarını polis gözaltına alarak, anket yapamayacağını, belgelerinin olmadığını iddia ediyorlar. Biz anında evraklarımızı hazırlayarak gerekli kurumlara, emniyete,Türkiye’de siyasi araştırma yapabileceğimize dair resmi belgelerimizi sunduk. Bunun sonucunda personelimizi bıraktılar” dedi.

PERSONELE TEMBİH

Gezici, polislerin personeline Gezici Araştırma’da çalışmamaları gerektiğini tembih ettiğini söyledi. Gezici Türkiye’deki son üç seçimi ve Kıbrıs seçimlerini bilen bağımsız bir kuruluş olduklarını ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.