Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Prof.Dr Atilla Sandıklı'dan flaş komplo teorisi! İşte Mali'deki rehine krizinin perde arkası

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Sandıklı Mali’deki rehine krizini NTV’den Seda Öğretir’e değerlendirdi.

Flaş açıklamalar yapan Sandıklı, Mali’deki rehine krizinin nedenlerinden birinin de terör örgütleri arasında öne çıkma yarışının olduğunu söyledi. Yani El Kaide IŞİD’in düzenlediği Paris katliamını kıskanmış ve “terör yarışı”ndan geri durmak istememişti...

İşte Sandıklı’nın tartışılması gereken komplo teorisi;

‘...Bu kapsamda zaman zaman terör örgütleri birbirlerine destek sağlasa da zaman zaman da rekabet ediyorlar. Hollande ne dedi Fransa’da artık biz savaş ilan ediyoruz dedi. Bu savaş sadece IŞİD’e karşı değil, teröre karşı savaş! El kaideye karşı savaş da söz konusu.. Hem burada kendini gösterme var hem de kendine meydan okuyan Fransa’yla mücadele var. ..

...Birçok örgüt IŞİD’e biat edince El Kaide geri planda kaldı. Nasıl ki devletler arsında rekabet var, terör örgütleri arasında da bir öne çıkma söz konusu.”

Mali'deki otel baskınını El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlenmişti.

KAYNAK: komplohaber.com



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.