Öne Çıkanlar suriye türkiye teknik direktör terör örgütü edip yüksel hapis cezası

Referandum tarihi belli oldu mu?
referandumu için tarih belli oldu: 23 Nisan!

Meclis'ten geçmesine kesin gözüyle bakılan yeni anayasa düzenlemesinde referandum tarihi 23 Nisan 2017 olarak konuşuluyor. AK Parti imzaları tamamlayıp teklifi en geç cuma günü TBMM'ye sunmayı planlıyor.

AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrası Ankara'da referandum tarihi 23 Nisan 2017 olarak konuşuluyor.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün TBMM'de sürpriz bir görüşme yaptı.

Bahçeli'nin Meclis'teki makam odasındaki görüşmede, Meclis'in feshi ve cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisindeki pürüzler giderildi.

CUMA GÜNÜ MECLİS'E SUNULACAK

AK Parti imzaları tamamlayıp teklifi en geç cuma günü TBMM'ye sunmayı planlıyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman oy kullanamayacağı için AK Parti, 316 milletvekiliyle tam kadro teklifinin arkasında olacak. MHP'nin 39 milletvekili var. Ancak MHP'li 4 vekil daha önce “hayır” oyu vereceğini açıkladı. MHP'nin geri kalan 35 milletvekilinden fire beklenmiyor. Bu durumda teklif AK Parti ve MHP'nin 351 oyu ile TBMM'den geçecek ve referandum yolu açılacak.

SÜRECİN BİR AYI BULMASI BEKLENİYOR

Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ocakta başlaması beklenen teklifin iki haftada Genel Kurul'a gelmesi ve bu sürecin de 1 ayı bulması bekleniyor. Teklifin Meclis aşaması en geç şubat ayının ortası itibarıyla tamamlanmış olacak.

60 GÜNLÜK TAKVİM İŞLEMEYE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından da 60 günlük referandum takvimi işlemeye başlayacak. Bu sürenin dolmasını takip eden ilk pazar günü de referandum yapılacak. Sürecin bu şekilde işlemesi halinde referandumun 23 Nisan 2017 Pazar gününe denk gelme ihtimali bulunuyor.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.