Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir İlyas İlbey CHP rusya California

Rus basını 1 Kasım seçimini manşetlerine taşıdı: AKP iktidar olmaya devam edecek

Rus basını, Türkiye'deki 1 Kasım erken genel seçimlerine büyük yer ayırdı. Ria Novosti Gazetesi AK Parti'nin tek başına iktidar olmaya devam edeceğini kaydetti. İşte Rus medyasının manşetlerine yansıyan haberler...

Ria Novosti: AKP iktidar olmaya devam edecek

Türkiye'de düzenlenen genel seçimler, oyların büyük çoğunluğu alan ve tek başına iktidar olma imkanı sağlayan AKP'ye zaferi getirdi. Seçmenlerin büyük çoğunluğu Ankara, İstanbul ve Antalya gibi kilit bölgelerde de AKP'yi tercih etti. CHP de yüzde 10'luk barajı aşan partiler arasında yer alıyor.

İtar Tass haber ajansı:

AKP oy çokluğunu geri kazandı AKP halkın büyük çoğunluğunun desteğiyle tek başına iktidar statüsünü aldı. Türkiye Anayasası'na göre, partinin tek başına hükümet kurması için en az 276 milletvekili çıkarması gerekiyor. 7 Haziran seçimleri sonucunda AKP sadece 258 milletvekili çıkarmıştı.

Rossiyskaya Gazeta: Seçimlerde lider AKP

Türkiye'de düzenlenen 1 Kasım genel seçimlerde, liderliğe AKP yükseldi. AKP'nin en ciddi 3 rakibi CHP, MHP VE HDP de yüzde 10'luk barajı aştı.

Vesti.ru: Hükümeti AKP kuracak

Türkiye'de 1 Kasım genel seçimleri AKP kazandı. Seçimlerden sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sağlıklı bir seçim sistemi için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmayan bir Türkiye için, darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü anayasa için hep birlikte el ele verelim" ifadesini kullandı.

BBC Russia: Türkiye Başbakanı seçimlerdeki galibiyetini açıkladı

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu 1 Kasım Genel Seçimleri sonrasında AKP Genel Binası'nda AKP'nin galibiyetini açıkladı. Başbakan, siyasi görüşü ne olursa olsun her vatandaşın fikrinin dikkate alınacağı bir Türkiye kurmak için söz verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.