Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri türk halkı

Rusya televizyonunda yayınlanan program İlber Ortaylı'nın ağzını bozdu! Murat Bardakçı yazdı...

Habertürk Gazetesi Yazarı Murat Bardakçı, Türkiye Rusya arasında yaşanan krizi Rusların gözünde anlattı.. Tarihçi İlber Ortaylı ise Rusların "Planeta" adlı kanalında bir tartışma programı izleyen Bardakçı programda geçen kan donduran ifadeleri bugünkü köşesine taşıdı.

"Kanalı tam geçmek üzere idim ki, ekranda Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putinn’in görüntüleri ve Suriye’den çatışma sahneleri belirdi, etrafı Rusça haykırışlar kapladı. Adamlar belli ki bizden bahsediyorlardı, meraklandım, sesi daha da açtım ve arkadaşımdan "Bunlar ne diyorlar bir tercüme etsene" diye ricada bulundum. Misafirimin kim olduğunu söyleyeyim: Rusça’ya anadili Türkçe kadar hâkim olan Prof. İlber Ortaylı...

Bardakçı, İlber Ortaylı'nın uzun süre suratı asık bir şekilde tartışmayı dinlediğini ve çeviri yapmaya çok geç başladığını söyledi.

"Herifler o anda meğerse Türkiye’nin neresinin bombalanması gerektiğini tartışıyorlarmış! Programın katılımcılarından bir kısmı Suriye sınırındaki birliklerimizin yokedilmesi gerektiğini söylerlerken diğerleri "Olmaaaaz! Batı tarafını, sanayi tesislerini kullanamayacakları hale getirelim"  diyorlarmış ve çıkan kavganın sebebi Türkiye’nin hangi tarafının dümdüz edilmesi gerektiği konusunda bir türlü anlaşamamaları imiş!

Bardakçı ayrıca yazısında Kürdistan Parlamentosu üyesi ve Rusya milletvekili Cemal Şamoyan'un skandal açıklamalarına yer verdi. Şamayon'un "Ruslar olmasa idi bu Türkler hepimizi keserlerdi" açıklamasına yer verdi.

Murat Bardakçı, Rus kanalında PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın röportajının ekrana gelmesiye İlber Ortaylı'nın ekrana doğur Rusça birşeyler söyleyerek bağırdığını, muhtemelen küfür ettiğini söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.