Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Silvan'dan geniş çaplı operasyon devam ediyor! (11.11.2015)
Diyarbakır Valiliği, Silvan'daki terör örgütü operasyonunda, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir asker ile terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcılara ait şarapnel parçaları isabet eden 2'si 18 yaşından küçük 3 kişinin yaralandığını bildirdi.



Valilikten yapılan açıklamada, ilçe merkezinde öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.



Açıklamada, ilçe merkezinde yol kesme ve barikat kurmak suretiyle vatandaşların günlük yaşam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının yakalanması, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatların kaldırılması, tuzaklanan mayın ile el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 12 mahalleden 3'ünde operasyon düzenlendiği, müdahalelerde vatandaşların zarar görmemesi için söz konusu mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.



5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Bir askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı operasyonda güvenlik güçlerince de vatandaşlara zarar gelmemesi için her türlü önlemin alındığı ve gerekli tedbirlerin titizlikle yerine getirildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi, bir asker ile terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcılara ait şarapnel parçaları isabet eden 2'si 18 yaşından küçük 3 kişi yaralandı. Operasyon sırasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesine yönelik güvenlik güçlerince yoğun bir çaba gösterilmesine rağmen, asılsız haberlerle halkı farklı şekilde yönlendirmeyi amaçlayan bazı basın yayın organlarında 'operasyonda sivillerin de hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuğun bombaatarla vurulduğu', 'Moğol mantığıyla saldırılarak sivillerin katledildiği', 'sivillerin olduğu alanın bombalandığı', 'havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', 'Silvan'da imha konsepti uygulandığı' şeklinde asılsız haberler çıkmaktadır."



"Vatandaşlarımızın bu konuda asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise bu tür haberlerin kaynak ve doğruluğunu araştırmadan kamuoyu ile paylaşmaması önemli. Operasyonda keşif ve gözetleme faaliyetleri dışında kesinlikle havadan bir müdahale yapılmamakta, ateş edilmemekte, bombalama yapılmamaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşların zarar görmemesi için operasyonda azami özen gösterildiği vurgulandı.



Bu tür haberlerin vatandaşı yanıltmak ve istismar etmek amacıyla yayınlandığının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:



"Mağduriyet yaşanmaması için sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerdeki vatandaşlarımıza kaymakamlıkça ekmek dağıtıldı, gıda yardımında bulunuldu, barınma ihtiyacı olan vatandaşlara da destek verildi. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

DEMİRTAŞ: SİLVAN'DAKİ OLAYLARA "MUAZZAM DİRENİŞ" DEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik güçlerinin Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki operasyonlarını 'terör uygulaması' olarak nitelendirirken, çatışmalarla ilgili de "Silvan'da muazzam bir halk direnişi" ifadesini kullandı.

Avrupa'dan uydu aracılı ile PKK çizgisinde yayın yapan Mednuçe TV'nin yayınına telefon ile bağlanan Demirtaş, Silvan'da sürdürülen operasyonları eleştirdi. Demirtaş, şunları söyledi:

"Silvan halkı büyük bir baskı altındadır. Ama direnişin de saldırıdan görkemli olduğu unutulmamalıdır. 9 gündür Silvan'ın 3 mahallesinde kesintisiz sokağa çıkma yasağı var. Ama Cizre'de olduğu gibi Silvan halkı da asla geri adım atmadı. Mevzu artık burada Silvan'ın, Cizre'nin mevzusu olmaktan çıkmalıdır. Orada kriminal bir olay yaşanmıyor, konjöktürel, güncel bir olay yaşanmıyor. 100 yıllık Kürt ve Kürdistan sorununun statüsü, nasıl yaşayacağı ve nasıl yaşatılacağına dair bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla Silvan halkı kendisini ilgilendiren lokal bir direniş göstermiyor. Kürdistan'ın 100 yıldır inkar edilmiş statüsü ile ilgili bir duruş ve direniş ortaya koyuyor. Herkesin hamleyi bu şekilde görmesi ve bu şekilde Silvan'ı sahiplenmesi gerekir."

'Öz yönetim' ilan edilen yerler dahil Kürt halkınını her yerde HDP'ye sahip çıkarak aslında, öz yönetim ve direnişinin arkasında olduğunu ortaya koyduğunu ileri süren Selahattin Demirtaş, "Silvan'da bir terör sorunu yoktur. Hükümet yetkililerinin belirttiği gibi 'Halkın arasında terörist gruplar sızmış' bahanesi, gerekçesi tamamen uydurmadır. Bir halkın tamamı terörist ilan edilmiş, hedefe konulmuş durumdadır. Teröristin kim olduğu daha doğru sorgulanmalıdır. Şu anda AKP uygulamalarının tamamı terör uygulamalarıdır. Halka dönük bir terör uygulamasıdır" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş açıklamasında, öz yönetim istemine karşı panzer, top ve tankla gidilemeyeceğini ileri sürerek, "Halkımız ile direneceğimizi ve direnmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bir geri adım söz konusu değildir, olmayacaktır da. Herkes bunu bilmelidir" dedi. 

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan, Silvan'da operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren taksici Mehmet Gündüz ve Yakup Sinba adlı kişiler dün akşam saatlerinde HDP Milletvekilleri ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de katıldığı bir tören ile toprağa verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.