Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Sözcü’den Cumhurbaşkanı’na kalleş tehdit!

Referandumda mağlubiyeti sindiremeyen ve halkın iradesine saygı göstermeyi bir türlü beceremeyenler vazgeçmiyor.

Sözcü Paçavrasının küstah yazarlarından Can Ataklı bugün büyük bir skandala imza attı. Sözde ‘AK Parti’ye yakın güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgileri’ aktaran Ataklı, Cumhurbaşkanı için tehdit içerikli ifadeler kullanıyor.

İşte Ataklı’nın yazısının o bölümleri:

“Asıl bomba” dediğine göre önemli herhalde.

Anlatmaya başladı, “Tayyip Bey'in morali çok bozuk. Kalabalıklar önünde yine esip gürlemesine haçlılardan falan bahsetmesine aldırma. Tayyip Bey'i şu anda 2019'da yapılacak seçimler çok endişelendiriyor. Hale önüne konan bir senaryo var ki, dehşet bir şey, çok korkunç.”

Tabii dinliyorum ama merakla “nedir o senaryo?” diye araya girdim.

“Bak” dedi “eğer bu referandumda yüzde 55 ve üstü evet çıkmış olsa Erdoğan çok rahatlayacaktı, oysa şimdi o seçimi kaybetme riski var. Asıl önemli olan ise kaybetmesi halinde ne olacağı” diye devam etti ve ardından da şunları söyledi;

“Şimdi senaryoya bakalım. 2019'da AKP cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan'ı gösterecek. Diğer partiler de muhtemelen aday bulacaklardır, bu kez çatı aday falan gibi bir saçmalık olacağını sanmıyorum. Ancak her şey ikinci tura göre ayarlanacak. Muhalefet fazla aday gösterse bile asıl amaçları Erdoğan'ı ilk turda seçtirmemek olacak.”

Araya girip sordum “Erdoğan ilk turda seçilemez mi?” Haber kaynağım “Bana göre çok zor, çünkü zaten şu andaki fark çok az, buna bir de iki yılın sıkıntılı dönemini eklersen, yüzde 1'lik bir azalma bile Erdoğan'ın ilk turu geçememesine yol açar” cevabını verdikten sonra şunları söyledi;

“İlk turda Erdoğan seçilemeyebilir ama AKP Meclis'e birinci parti olarak girer, hatta salt çoğunluğu bile alabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimine ise Erdoğan'la birlikte ikinci aday girecek. İşte plan burada işleyecek. Erdoğan'ın ikinci turdaki rakibi diğer bütün muhalefetle oturup bir tür koalisyon pazarlığı yapacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar dışarıdan atanacağı için destek verecek her siyasi harekete, gücüne göre bakanlıklar dağıtılacak. Böylece Erdoğan'ın seçilmesi halinde hiçbir şekilde varlık gösteremeyecek olan muhalif siyasetler bu sistemle iktidara gelecekler.”

Burada kendimi tutamadım “Erdoğan için gerçekten korkunç bir şey bu” dedim.

Ankaralı haber kaynağım devam etti; “Dur asıl korkunç olana geliyorum. Şimdi duruma bak, muhalefetin adayı kazanıyor, AKP Meclis'te çoğunluk sağlamış ama yeni sistem gereği yürütmeye asla karışamıyor, denetleyemiyor, yargılanmasını sağlayamıyor. En önemlisi Erdoğan bir anda siyasetin dışında kalıyor. Dokunulmazlığı kalkıyor. Bu durumda yeni Cumhurbaşkanı yargıya tamamen hakim olacağı için hemen harekete geçiyor ve Erdoğan'ın yargılanmasını istiyor. Erdoğan bir anda kendini yargı önünde buluyor ve artık güneş yüzü göremeyeceği bir cezaya çarptırılıyor. Bunu önleyebilecek bir şey var mı. Yok. Böylelikle Erdoğan tek hakim olmak isterken kendi kazdığı kuyuya düşüyor. Bu senaryo

Erdoğan'ı korkutmasın da kimi korkutsun?”

Haber kaynağıma “bunlar spekülasyon mu yoksa sarayda ciddi ciddi konuşuluyor mu?” diye sordum. Çok bozuldu “ben sana ne zaman spekülasyon aktardım, bunlar aynen yaşanıyor sarayda şu anda” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Olsun, bırakın bunlar bu hayaller ile yaşasınlar. Hiç olmazsa EVET'i kolay yutarlar. Bu hayalleri bunlar 14 yıldır kuruyor. Batının köpekleri bunlar.

Avatar
Tellioglu 7 yıl önce

Sen tam bir serefsiz orospu cocugusun atakli

Avatar
kadir 7 yıl önce

Götünüz açıkta uyuyorsunuz herhalde siz ?

Avatar
Zaza 7 yıl önce

Bu sözcü cnn ve bbc yalan haber kanalının kuduz köpeği....donald trump bile bir toplantıda bu iki kanalı toplantidan dışarı attı.

Avatar
Soyak 7 yıl önce

Can PANİK atakli ve ciddi haber!!! Anca böyle hayaller kurar başkada bir cacık olmaz ...

Avatar
Fatma 7 yıl önce

Kaybettiniz ... daha neyin peşindesiniz?
RTE yi 13 sene boyunca fetö terör örgütü dinledi bişey çıkmadı da ... bunlarla mı avunuyorsunuz... acilen psikoloğa gidin :)

Avatar
Bildiğiniz gibi :) 7 yıl önce

Siz bildiğiniz gibi gidin yeter artık. Bırakın bu millet kaderini kendi çiziyor. Yok öyle yok böyle siz kimin ustasısınız ondan başlayın. Tehdit etmek ne haddimize. Biz seçtik ce canla başla gerekirse kanla da ete'yi ve devletimizi koruruz. Milletin sabrını zorlamayın. Herşey bir işarete bakar, reis çık der; bir gecede siz defolup gidersiniz.

Avatar
sems 7 yıl önce

Ya yeni anayasayi bilmedikleri nasilda belli Erdogan kazanamayacak muhalif aday kazanacak diye hayal kuruyor neyse diyelim ki oyle Erdogan kazanamadi ama ak parti meclis cogunlugunu aldi hatta salt cogunlugu bu ahmazin dedigine gore e ohalde meclisin larar alip secime gitme imkani bar salt cogunlukla boylelikle otamatikman cumhurbaskanligida yeniden seciliyor bunlar tam ahmak ya