Öne Çıkanlar zip perde forum En iyi bulut santral gülen cemaati zekeriya atak

TBMM başkanını seçiyor! Peki iki meclis başkan adayı arasındaki unutulan kavga neydi?
Bugün Meclis başkanını seçiyor. Devletin iki numaralı koltuğuna oturacak isim belli olacak. AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman’ın oylamanın 3. turunda seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

İKİ BAŞKAN ADAYI ARASINDA UNUTULAN KAVGA!

 

MHP’nin Meclis Başkan adayı Prof. Yusuf Halaçoğlu, HDP’nin ise Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat. Bu iki isim arasında yıllar önce ilginç bir kavga patlak vermişti. Halaçoğlu’nun iddiasına göre Dengir Mir Mehmet Fırat “Kürt” değil “Türk”

 

ANADOLU AŞİRETLERİ

 

Dengir Mir Mehmet Fırat’ın “Anadolu Aşiretleri” adlı kitabı ilk çıktığında büyük tartışma yaratmıştı.  Halaçoğlu'nun araştırmasına göre, AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın mensubu olduğu Rişvan Aşireti Kürt değil Türk.

 

“SAPKIN”

 

Dengir Mir Mehmet Fırat ise Halaçoğlu’nun iddiasını “sapkınlık” olarak niteledi. Halaçoğlu Akşam Gazetesi’ne verdiği demeçte şunları söyledi;

 

 “Peki, benim çocuklarım ne? Genlerinin % 50'sini annesinden alıyorlar. Alman mı onlar? Hayır, Almanya onlar için yabancı bir ülke. Buranın kültürüyle büyüdüler. Bu işin anlamsızlığı yaşamıma bakınca da ortaya çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, bundan kıvanç duyuyorum. “

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.