Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye IŞİD saldırı

Tony Blair'den geç gelen itiraf: IŞİD'i biz çıkardık

 

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, IŞİD’in ortaya çıkmasının nedenlerinden birinin de Irak işgalinin olduğunu itiraf etti.

“Elbette, 2003’te Saddam’ı deviren bizlerin 2015’teki durumundan sorumlu olmadığımızı söyleyemezsin. Fakat şunları görmek de önemli: Bir; 2011’de başlayan Arap Baharı’nın da bugünkü Irak üzerinde etkileri var. İki; IŞİD, Irak değil, Suriye’deki ortamda sivrildi”

Ancak Blair Irak savaşı konusunda da özür dilemekten kaçındı. İngiltere eski başbakanı “Saddam’ı uzaklaştırdığımız için özür dilemem zor. Bugün, 2015 yılından bakınca bile, orada olmamasından daha iyi” ifadesini kullandı.

Tony Blair daha önce de Parlamento'da ve Irak Soruşturma Komisyonu’nda konuşmuş savaşı başlatan istihbaratlarının yanlış olduğunu söylemiş ve savaşta yapılan hatalardan dolayı özür dilemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.