Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

'Türkiye AB anlaşmalarını askıya alabilir'
Yiğit Bulut, TRT Haber'de canlı yayımlanan konuşmasında Türkiye'nin mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini belirterek, "Onlardan (AB) hiç bir beklentimiz yok. Çifte standart uygulamaya devam etsinler. Türk vatandaşlarına verdikleri sözleri tutmamaya devam etsinler. Fakat şunu bilsinler ki onlar bu tavırları devam ettiği sürece, Türkiye'nin de yakında çok radikal kararları ortaya çıkacaktır" dedi ve ekledi:
"Türkiye radikal bir şekilde her türlü (AB ile) anlaşmaları askıya alabilir. Türkiye'de Gümrük Birliği anlaşması da dahil, Gümrük Birliği rejimi de dahil AB ile bütün ilişkileri tekrar gözden geçirebilir. Geri kabul anlaşmaları, diğer tüm anlaşmaları askıya alabilir. Avrupa sözlerini tutmak zorunda."

'TERÖR TANIMI DEĞİŞMEYECEK'
Bulut, Türkiye'nin AB'nin istekleri arasında yer alan terörle mücadele kanunundaki terör tanımını hiç bir şekilde değiştirmeyeceğini de sözlerine ekledi.

'EKONOMİDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK'
Bulut, "Ekonomi yönetiminde kim olursa olsun ekonomideki bakış bellidir, bu bakışta değişiklik olmayacaktır" diyerek dünyadaki gelişmelere uygun şekilde Türkiye'nin milli menfaatlerini koruyan her türlü adımı Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın atacağına inandığını söyledi.
Bulut, Türkiye'nin yeni ekonomi modelinin üretime dayanacağını, Türkiye'nin bel kemiklerinden birinin sanayi olacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.