Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan ve 2014 yılında TBMM’de kabul edilen anlaşmanın 1 Haziran 2016 itibarıyla yürürlüğe girmesi kararı alınmıştı.

AB'DEN "TERÖRLE MÜCADELE YASASINI DEĞİŞTİRİN" AÇIKLAMASI 
Anlaşma, Danimarka ve İrlanda dışındaki tüm AB ülkelerine, Türkiye rotasını kullanarak kaçak giriş yapan üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye iade edilmesini öngörüyor.

Ancak AB’nin “Vize Serbestisi” konusunda yaptığı, “Terör yasalarını değiştirin” baskısının ardından, serbest dolaşım konusunda karar almaması, Ankara’nın da birliğe yaptırım uygulaması ile sonuçlandı.

"AVRUPA BİRLİĞİ, ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİ"
Türkiye, AB Komisyonu’nun hafta başında, “1 Haziran itibarıyla tam olarak uygulanmaya başlanacağını” duyurduğu Geri Kabul Anlaşması’nı, “AB’nin anlaşmadan doğan ödevlerini yerine getirmediği” gerekçesiyle idari tedbir hakkını kullanarak dondurdu.

KARAR AB'YE DUYURULDU
Bu durum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik’in Avrupa Komisyonu 1'inci Başkan Yardımcısı Timmermans ile Antalya’da gerçekleştirdiği görüşmelerde de AB tarafına iletildi.

DIŞİŞLERİ: İKİ KARAR BİRLİKTE UYGULANMALI
Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne bilgi veren üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı kaynağı, anlaşmanın 1 Haziran itibarıyla uygulanmaya başlanmayacağı kararının AB tarafından anlayışla karşılandığını ifade ederken, “Normal şartlarda Geri Kabul Anlaşması’nın 1 Haziran’da uygulamaya girmesi ve Temmuz ayında da Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisinin başlaması öngörülüyordu. Türkiye olarak, ikisinin birlikte uygulanmaya başlanmasının daha uygun olduğuna karar verdik” değerlendirmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 gün önce BM Genel Sekreteri ile düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmaya yönelik şu açıklamalarda bulunmuştu:
"30 Haziran itibariyle vize konusunda adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştirecek. Eğer bir karar alınmazsa Parlamentodan Geri kabul konusunda bir karar çıkmaz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Murat 8 yıl önce

Biz vize muafiyeti istemiyoruz, kapıları açalım lütfen. Biz ab'yi de istemiyoruz, artık yaşlı ve ekonumisi batmak üzere olan hırıstıyan bir topluluk halinde. Ingilizler neden ab den çıkmaya çalışıyorlar sizce.? Çünkü Gemi su alıyor artık, isviçre çıktı şimdi ingiltere çıkmaya çalışıyor. Içinde ekonumisi sağlam sadece almanya kaldı. Biz ab'yide istemiyoruz. Açın kapıları bakın ab diye bişey kalıyormu...!!!

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Ben bir avrupada yasiyan turk olarak kapilarin acilmasini istiyorum 10 bin kosi avrupaya gordiginde adamlar ne yapacagini sasiriyorlar kapilari sonuna kadar acarsak yeminle avrupa turkiyenin ayaklarina kapanir bizi kurtarinder

Avatar
turan 8 yıl önce

Kapilari acalim butun multeciler avrupaya gidebilsin.avrupada bize yamuk yapmak neymiş görsün

Avatar
Tayfun 8 yıl önce

Acilen kapıları açalım bizimle oyun oynanmıyacapını görsünler Türkün türk ten başka dostu yoktur...

Avatar
hidayet 8 yıl önce

Acilen kapıları açın biz neden ugrasiyoruz iki yüzlü Avrupayı tüm dünya tanisin

Avatar
Fatih 8 yıl önce

AB istemiyoruz kapıları açın abi TÜRK ÜN TÜRK DEN BAŞKA DOSTU yoktur

Avatar
metin 8 yıl önce

17 agustos 1999 deminde zarar görmüş tüm tv ler parasız tamir edilirken bazı firma mesupları çıkarcılık yaparak 100%50 sini karşılama teşfiğinde bulundular...hatırlatayım istedim...

Avatar
ismail 8 yıl önce

Bu yorumları yapan arkadaşları kucaklıyorum artık anlayın çünkü biz türk milletiyiz ve hiç birşeydende korkmayız avrupalı değilizki