Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Türkiye istediğini yaptırdı: ABD'den PYD'ye şok!
ABD yönetiminden bir yetkili, Suriye'deki krizin sonlandırılması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde bu hafta yapılması planlanan görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin yer almayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından 9 Mart Çarşamba günü yeniden başlatılacağı açıklanan görüşmelerde PYD’nin bulunmayacağını söyledi.





İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, görüşmelere, 29 Ocak'ta Cenevre’de yapılan müzakerelerde yer alan grupların katılacağını belirtti. Yetkili, “PYD Cenevre görüşmelerinde yer almayacak" dedi.

Suriye Başkanı Beşşar Esed yönetimi ve muhalifler arasında yapılan daha önceki görüşmelere PYD davet edilmemişti.

Suriyeli muhaliflerin Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, Suriye rejimi ile muhalefet arasında 9 Mart'ta yeniden başlatılması beklenen barış görüşmeleri için henüz uygun koşulların oluşmadığını ifade etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.