Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

"Türkiye'ye karşı komplo kuruldu"
Suriye Uzlaşma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Müfit, “Türkiye'yle birlikte 5 denizi birbirine bağlama düşümüz vardı. Türkiye'ye komplo kuruldu. Tayyip Erdoğan'ın ABD'yle hareket etmesi nedeniyle bu proje gerçekleşmedi” dedi.

Aydınlık’tan Mehmet Kıvanç’a konuşan Suriye Uzlaşma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Müfit, "Bizde 'Ayıyı üzüm bağına çekmek' diye bir atasözü var. Hükümetiniz bunu yapıyor. Hükümetiniz, belayı ülkenin içine alıyor, kucakladığı teröristler yarın Türkiye'de ne yapacaklar? Teröristler Suriye'de açığa çıktı, vuruldular ve alanları daraldı. Bunun için Türkiye'de yayılacaklar. Teröristler nerede rahat olacak? Onları besleyen devlette" diye konuştu.

TÜRKİYE SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR

Suriye Uzlaşma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Müfit, "Suriye'de 3 askeri koalisyon var. Yeni yılda savaş mı, uzlaşma mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Diyorum ki. Suriye'de cereyan edenler yeni dünya düzeninin gebeliği, bu gebeliğin sancılarıdır. Dolayısıyla sorun ne sadece Suriye sorunu ne de özgürlükler, demokrasiler ve uzlaşmalar sorunudur. Dolayısıyla, 2016'da ne kadar Suriye'de istikrar ve teröre karşı zafer o kadar da dünya savaşı riski görüyorum. Suriye topraklarında başladı ama savaş meydanının Türkiye olacağını görüyorum. İşler savaşa yöneliyor, kendilerini (Türk yöneticiler) savaşa sokacaklar. Küresel, bölgesel ve iç politikada kozlarını kaybeden Erdoğan'ın fikri ile bu savaşa kendilerini sürükleyecekler."

YARDIMLAŞMAMIZ GEREKİYOR

"Bahsettiğiniz senaryoya karşı ne yapılmalı?" sorusuna ise Müfit, şöyle yanıt verdi:

“Körfez ülkeleri nasıl Saddam Hüseyin'i İran savaşında çıkmaza soktular, maddi destek sundular, istedikleri gerçekleştikten sonra tüm desteği kestiler. Sonra da Körfez'deki Amerikan üs ve korvetleriyle Irak'ı işgal edip yıktılar. Şimdi de ABD ve Körfez ülkeleri Erdoğan ile Türkiye'yi savaş çıkmazına sokacaklar. Yardımlaşmalıyız çünkü savaş bizdeyken siz etkileniyorsunuz, savaş sizdeyken de biz etkileneceğiz. Bir atasözü var diyor ki komşun hayır içinde ise sen de hayırdasın. Siz komşularımızsınız, dolayısıyla hayır içindeyseniz biz de hayır içindeyiz.

İSRAİL GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMEZ

AKP hükümetiyle Türk milletini kalın çizgilerle ayırmaya özen gösteren Müfit, "Türkiye ile birlikte 5 denizi birbirine bağlama düşümüz vardı" diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile hareket etmesi nedeniyle bu projenin gerçekleşmediğini söyleyen Müfit'e göre, "Türkiye'ye kurulmuş bir komplo" var. Ahmet Müfit şöyle konuştu: "Sizin yöneticileriniz bu komploya ortaklar, bu işin olmaması için uyanık olun. Yöneticileriniz Rusya'ya karşı savaşa girmek istiyorlar ve bu savaş dünya savaşı olacak. Erdoğan'ın fikirleri Türkiye'ye zarar vermek için istismar ediliyor. Çünkü İsrail, bölgede Türkiye gibi güçlü bir devlet istemiyor.”

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

“Şimdi buradan Meclis'teki eski meslektaşlarımıza sesleniyorum; Mustafa Tuna, Yüksel Çavuş, Abdulaziz Yazar, Mahmut Kaplan... Erdoğan, sizi ötekileştirmiş olsa bile gelin yardımlaşalım. Türkiye'yi bölünmekten kurtaralım. Bizim Suriye'de yaşadığımız deneyimden faydalanın. Aramızdaki iletişim tekrar kurulsun. Erdoğan'ın ve hükümetinin çıkarlarından uzak şekilde. Bizim çektiğimiz acıları siz Türk halkı olarak yaşamayın istiyoruz.

NAZIM HİKMET'LE VEDA

Müfit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkler bizim dostlarımız. Sykes- Picot anlaşması öncesinde Türkiye ile Suriye arasında farklılık yoktu. Biz birbirimize mahkumuz. Görüşmelerimi şair Nazım Hikmet'in sözleri ile noktalamaya alıştım. Nazım Hikmet, zindan acıları çekerken bile iyimserdi. "En güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız"

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.