Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Ya sandıktan tek başına iktidar çıkmazsa! İşte bu akşam tartışılmaya başlanacak 3 farklı senaryo...
Türkiye’yi seçim heyecanı sardı! Milyonlarca seçmen desteklediği partiye oy atmak içi sandıklara koştu. Saat 08:00’de açılan sandıklar 17:00’de kapancak. Peki 2 Kasım sabahına Türkiye hangi tartışmalarla uyanacak? 276 vekile ulaşan parti tek başına iktidara gelecek. Eğer herhangi bir parti bu sayıya ulaşamazsa Türkiye 3 farklı senaryoyu konuşuyor olacak!

1. KOALİSYON

Eğer bir siyasi parti 276 milletvekili sayısına ulaşamazsa Türkiye siyasi gündeminde koalisyon görüşmeleri yeniden ilk sırada yer alacak.


2. AZINLIK HÜKÜMETİ

 

Bir parti 276 vekili çıkaramaz ve koalisyon görüşmelerinde uzlaşı ortamı sağlanamazsa ikinci senaryo devreye girecek. Parlamentoda çoğunluğu bulamayan parti hükümete katılmadan dışardan destek verip koalisyon hükümeti kurulabilecek.

3. BİR SEÇİM DAHA


Son senaryo ise seçmenin istemeyeceği türden. Anayasa’nın “Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin Cumhurbaşkanınca yenilenmesi” başlıklı 116. Maddesine göre; yeni seçilen Türkiye Büyük Millet Meclisinde Başkanlık Divanı seçiminden sonra kırk beş gün içinde Bakanlar Kurulunun kurulamaması hallerinde de Cumhurbaşkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Seçmenler bu kez de 3. seçim için sandık başına gidecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.