Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Çin transferlerinin şifreleri!
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'e bir haller oluyor.. 2. çocuğa izin veren Çin'de futbola da ilgi her geçen gün artıyor. Bunda en büyük pay futbola düşkünlüğü ile bilinen Cumhurbaşkanı Xi Jinping, futbolu okullarda ders olarak okutuyor. 

Aydınlık’tan Kamil Erdoğdu’nun haberine göre; Çin, futbolda hayallerine kavuşmak istiyor. İlk hedef Dünya Kupası düzenlemek.

ÇİN, GÖZÜNÜ DÜNYA KUPASI'NA DİKTİ

Son günlerde futbol kamuoyunda en çok Çin'e yapılan futbolcu transferleri konuşuluyor. Ünlü futbolcuların Çin yolunu tutmasının ardından gözler bu ülkeye çevrildi. Çin birçok sporda dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazanmasına rağmen, futbolda istenen başarıyı yakalayamadı. Üstelik futbol Çin'de en çok ilgi duyulan spor dallarından biri haline geldi. 2008 Yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nı düzenleme hakkını kazanan Çin, gözünü Dünya Kupası'na dikti.

ANELKA, ŞANGAY'A TRANSFER OLDUĞUNDA…

Çin takımı Dünya Kupası elemelerinde Japonya, Güney Kore ve İran engelini aşamıyor. 2002 Dünya Kupası'nı Japonya ve G. Kore'nin düzenlemesi, elemelerde İran'ın diğer gruba düşmesi Çin'e 50 yıl sonra turnuvanın yolunu açmıştı. Anelka, Şangay'a transfer olduğunda ödenen futbolcu ve bonservis ücreti, elde edilen reklam ve ürün satışı gelirinin çok altında kalmıştı. Burak ve Ersan'ın Çin'e gitmelerinden sonra bu oyuncuların maçlarını hangi kanalların yayınlayacağı merakla bekleniyor.

TRANSFERLERİN ODAĞINDA NEDEN TÜRKİYE VAR

Çin'in yaptığı yabancı transferlerinde önemli bir özellik dikkati çekiyor. Bu transferlerin çoğunluğu Türkiye üzerinden yapılıyor. Bu durum iki olasılığı akla getiriyor: Ya işleri Türkiye'yi ve Çinli yakından tanıyan bir menajer yürütüyor veya Türkiye'den transfer yapmanın vergi gibi bazı maddi avantajları var. Çin'in ekonomik gelişmesi futbol pazarına girme, bu pazarı Asya'ya genişletme planlarını da beraberinde getirdi. Buna Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in futbola olan ilgisi ve ülkeyi her alanda ileri taşıma hedefi de eklenince ortaya yeni bir tablo çıktı. Xi. yurt dışı gezilerinde bile futbol maçı izlemeyi ihmal etmiyor. Cumhurbaşkanı Xi, bıı amaçlarını 'Çin Rüyası' kavramı altında topladı.

SPONSORLARIN AMACI

Çin'de son yıllarda yüksek rakamlara ünlü oyuncu transfer eden takımların sponsorları milyarlarca dolarlık şirketler. Bu şirketler emlak elektronik, perakende ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyorlar ve futbolun reklam potansiyelini keşfettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.