Öne Çıkanlar tük konsolosluğuna saldırı çift sim kartı kırşehir demirtaş TURK parti

Denys Boyko Beşiktaş'ta!

Ve Beşiktaş'ta kaleci transferinde mutlu son... Denys Boyko Beşiktaş'ta!

Ara transfer döneminde bir kaleci istediğini yönetime belirten teknik direktör Şenol Güneş, Ukrayna'nın Dnipro takımının kalesini koruyan Denys Boyko'yu radarına almıştı. Siyah beyazlı yöneticiler bu istek üzerine harekete geçmiş ve Boyko'nun kulübü Dinipro ile temasa geçmişlerdi.

Beşiktaş Ukrayna ekibi Dnipro'ya 3.3 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

"MERHABA BEŞİKTAŞ"

27 yaşındaki kaleci, bundan böyle siyah-beyazlı takım için mücadele edecek. Ukraynalı kaleci Denys Boyko, resmi Twitter hesabından "Merhaba Beşiktaş" şeklinde tweet atarak siyah-beyazlı camiaya selam verdi.


DENYS BOYKO KİMDİR?

Beşiktaş, Dnipro forması giyen kaleci Denys Boyko ve kulübü Dnipro ile her konuda anlaştı

1988'de Kiev'de doğan Denys Boyko, futbol yaşantısında Dinamo Kiev'de başladı. 2001 yılında henüz 13 yaşındayken Dinamo Kiev'in altyapısında giren filebekçisi, 2005 yılında başkent ekibiyle profesyonel futbol kariyerini başlattı.

2005'ten 2014'e kadar bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan kaleci, 9 sene boyunca Dinamo Kiev, Dinamo Kiev II ve Dinamo Kiev III takımlarının formasını giydi.

Yine bu 9 yıllık süre içinde sırasıyla CSKA Kiev, Obolon Kiev, Kryvbas ve Dnipro'ya kiralanan Boyko, 2013-14 sezonunda 1 sene boyunca kiralık olarak formasını giydiği Dnipro'ya, 2014 yılında bonservisiyle beraber gitti.

Boyko, Dnipro'nun geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan takımının da kalesini koruyan isimdi.

1.94 boyundaki dev kaleci, Ukrayna'nın hemen hemen tüm alt yaş kategorileri milli takımlarının da formasını terletti.

2014 yılında Ukrayna Milli Takımı formasını da sırtına geçiren Boyko, şimdiye dek 3 kez A milli oldu ve Ukrayna'nın, EURO 2016 kadrosunda da yerini alacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.