Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Fenerbahçe zorlandığı maçtan 1-0 galip ayrıldı!
Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta Başakşehir'i Nani'nin 84'te gelen güzel golüyle devirdi, derbi öncesi rahat bir nefes aldı.


Fenerbahçe çok zorlandığı, kalesinde zaman zaman ciddi tehlikeler yaşadığı ve beklenen iyi oyunu sahaya yansıtamadığı maçta Medipol Başakşehir'i Portekizli yıldızı Nani'nin 84'teki güzel golüyle mağlup etti. 


Sarı Lacivertliler bu galibiyetle yenilmemezlik serisini de 9 maça çıkarıp, derbi öncesi avantaj elde etti, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 


Maçın başında etkili olan taraf konuk ekip Başakşehir'di. Abdullah Avcı'nın öğrencileri Volkan'ın koruduğu kalede önemli bir pozisyon bulamasa da topa daha çok sahip olan taraftı.

Ozan bomboş...


13. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Caner'in ceza sahasına ortasında defanstan seken top ceza alanının hemen dışında Ozan Tufan'ın önüne düştü. Genç oyuncu istediği gibi vuramadı ve top auta gitti. Ozan bu pozisyonu gol yapmalıydı.


Yalçın çizgiden çıkardı


29'da Nani kaleciyle karşı karşıya aşırttı, Yalçın Ayhan son anda çizgiden çıkardı.

Gol ama ofsayt...


36. dakikada Ozan Tufan'ın ceza sahası dışında yay üstünden şutunda Volkan Babaca topu çelmeyi başardı. Seken topa Souza vurdu, top ağlara gitti ancak pozisyon ofsayttı.


Badji ucuz kurtuldu, Çakır ıslıklandı


44'te Badji hava topuna çıktığı esnada Caner'in üzerine sert şekilde yüklendi. Caner, Senegalli'ye tepki gösterince ortalık kısa süreli gerildi. Hakem Cüneyt Çakır, Badji'ye sarı kart gösterdi.


45 +2'de Badji, bu sefer Ozan Tufan'a faul yaptı. Fenerbahçeliler sarı kart beklerken Cüneyt Çakır faul verdi ancak kart çıkarmadı.


45+3'te Senegalli, Caner'e bir sert faul daha yaptı, Fenerbahçeliler kart bekledi ancak Cüneyt Çakır yine faul vermekle yetindi. Caner Erkin'e ise sert tepkisinden dolayı sarı kart gösterdi.


Badji, 3 dakikada yaptığı faullerle son bölüme adeta damga vurdu. Fenerbahçeliler, Cüneyt Çakır'a ikinci sarı kartı göstermediği için büyük tepki gösterdi.


İlk yarı ıslıklar eşliğinde sona erdi.


İkinci yarıya baskılı başlayan taraf Fenerbahçe'ydi ancak bu baskı kısa sürdü. 


Oyun uzun süre orta saha mücadelesine kilitlendi.


Son anda Volkan! Batdal karşı karşıya...


67'de Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Mehmet Batdal'ın karşı karşıya şutunda Volkan başarılıydı. Mehmet burada çok daha iyi vurabilirdi.

Beklenen oldu, Badji kırmızı gördü


69'da Badji, zamanlamayı ayarlayamadı ve De Souza'ya sert bir müdahale yaptı. Cüneyt Çakır bu sefer ikinci sarı kartı gösterdi ve Senegalli kırmızı kartla oyun dışında kaldı.


Markovic yine uçtu


74'te Lazar Markovic müthiş bir depara kalktı ve 5 oyuncunun arasından ceza sahasına girdi. Soldan ortaya çıkardığı topu Başakşehir defansı kornere gönderdi.

Ve Nani'den geceyi kurtaran gol!


84'te Gökhan Gönül üst üste çalımlarla ceza sahasına girdi. Şutunu çekmek üzereyken defans son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Ancak topu sol kanada aktaran Fenerbahçe, Başakşehir savunmasını dengesiz yakaladı. Caner'in de soldan bindirmesiyle iki kişiyi birden ekarte eden Nani, sağ ayağına çekti ve düzgün bir vuruşla uzak köşeyi çok iyi gördü ve topu ağlara gönderdi.


Fener ucuz kurtuldu


Kalan dakikalarda Başakşehir 10 kişi olmasına rağmen müthiş bir baskı kurdu ancak Volkan ve Fenerbahçe savunması hata yapmadı. Kanarya derbi öncesi rahat bir nefes aldı.

Fanatik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.