Öne Çıkanlar rusya çatışma ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı

İtalyan devinin kalesi 16 yaşındaki "çocuğa" emanet!
Dünyanın en büyük kulüplerinden Milan, kalesini henüz 16 yaşındaki Gianluigi Donnarumma'ya teslim etti. Babası yaşındaki Diego Lopez (34) ve Abbiati'yi (38) yedek bırakmayı başaran Donnadrumma, 1.95 metrelik dev cüssesiyle de dikkat çekiyor. Ağabeyi de kaleci olan Giaunluigi'nin annesi 'yaşını küçük gösteriyor' suçlamalarına maruz kaldığı için yıllarca her maç öncesi oğlunun doğum belgesini göstermek zorunda kalmış.

Ne Messi ne Ronaldo, dünya futbolunda bu sezona damgasını vuran isim henüz 16 yaşındaki Giaunluigi Donnarumma oldu. 30 Haziran 1999 doğumlu Donnarumma, dünyanın en büyük kulüplerinden Milan'ın kalesine geçti.


BABASI YAŞINDAKİ EFSANELERİ YEDEK BIRAKTI


Tecrübeli ağabeyleri 34 yaşındaki Diego Lopez ve 38 yaşındaki Christian Abbiati'yi sollayarak 'Serie A'da forma giyen en genç kaleci' unvanını elde eden Donnarumma'nın oynadığı 3 maçı da Milan kazandı. Milano ekibinin yakaladığı çıkış sonrası takımın adeta 'şans sembolü' haline gelen 1.95 metre boyundaki Donnarumma, henüz 16 yaşında olmasına rağmen Messi ve Cristiano Ronaldo'nun popülaritesine ulaşmayı başardı.


ANNESİ HER MAÇTAN ÖNCE DOĞUM BELGESİNİ GÖSTERMEK ZORUNDA


Milan altyapısında yetişen Donnarumma’nın kaleciliğe başlama öyküsü son derece ilginç... 11 yaşına kadar Napoli Körfezi’ne yakın yerel liglerde oynayan Donnarumma’nın annesi her maç öncesi oğlunun doğum belgesini göstermek zorunda kaldı.


AĞABEYİ ANTONIO DA KALECİ


Yaşıtlarına göre daha uzun olması nedeniyle 'hile yapıp yaşını küçük gösteriyor' suçlamalarına hedef olan Donnarumma, kendisine inanmayanları bu yolla ikna etmek zorunda kaldı. Gianluigi'nin ağabeyi Antonio da Genoa takımının kalesini koruyor.
16 yaşındaki Gianluigi Donnarumma, 4 yaşından itibaren amcası Ernesto’nun gözetiminde çalışmaya başladı. Juventus, Roma, Udinese, Fiorentina ve Inter tarafından kısa sürede keşfedilen Donnarumma, 14 yaşında AC Milan Akademisi’ne girdi. Fiziğiyle kısa sürede dikkat çeken Donnarumma, yeteneğiyle altyapının en iyi kalecisi olmayı başardı.

Diego Lopez’in performansından memnun olmayan teknik direktör Sinisa Mihajlovic (üstte), Donnarumma’yı, henüz 16 yaşında olmasına aldırmadan A takıma çağırdı. Ve 16 yaşındaki kaleci takımının 3’te 3 yapmasında başrol oynarken İtalyan gazetelerinin manşetlerini süsleyen isim oldu.

OCAK AYINDA 100 MİLYON EURO'YA SATILABİLİR

Donnarumma’nın menajeri olan Mino Raiola ise 16 yaşındaki futbolcusunu isteyen dünya devlerinin olduğunu ve onu bu ocak ayında 100 milyon Euro’ya satabileceğini açıkladı.


GIANLIUGI DONNARUMMA TÜRKİYE'DE OLSAYDI, OYNATILIR MIYDI? TEKNİK DİREKTÖRLER YANITLADI

HİKMET KARAMAN: BEN OYNATIRIM AMA...

Üçüncü kalecim 17 yaşında, ikinci kalecim 20 yaşında. Sezon başında desem ki, "Bu kalecilerle olmaz." Giderler bana bir kaleci alırlardı. Ben bu çocuklara  güvendim. 23 yaşındaki Eren’i takım kaptanı çıkartıyorum. Eskiden Oğuz Çetin’ler, Samet Aybaba'lar, Rıza Çalımbay'lar genç yaşta kaptan olurdu. Ben tabi ki eğer güvendiğim bir oyuncuysa 16 yaşında birini oynatırım. Ama Türkiye’deki futbol kültürünü gözardı etmeyin.


RIZA ÇALIMBAY: BEN 17 YAŞINDA İKEN BEŞİKTAŞ'TA FORMA GİYDİM


Futbolcu çok iyi ise şans veririm. Hiç farketmez. Kendine güveni varsa tamamdır. Kalecide liderlik vasfı varsa ben de görev veririm. Ben de 17 yaşında iken Beşiktaş A takımında oynadım. Sporcunun kendine güveni varsa görürsün.


ENGİN İPEKOĞLU: ONUR KIVRAK'I 18 YAŞINDA İKEN OYNATTIM


Karşıyaka’da teknik direktörlük yaparken 18 yaşında üçüncü kaleci olan Onur Kıvrak'ıbanko oynattım. Türk futbolu önemli bir kaleci kazandı. Bunu hazırlık
maçlarındaki performansına dayanarak yapmıştım. Bir teknik adam bir oyuncu kazanacağım diye 3-5 puan kaybetmeyi göze alırsa, oyuncuyu kazanır. Türkiye’de teknik adamlar günlük düşününce olmuyor. Yöneticiler ve taraftarlar her maçtan galibiyet bekliyorlar. Teknik direktörler de doğal olarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ben olsam tıpkı Onur’da yaptığım gibi yine oynatırım.


SAMET AYBABA: GENÇLERE TAHAMMÜL EDENE TAHAMMÜL YOK!


Gülüyorum. Beşiktaş'ı çalıştırdığım dönemde kampa 14 genç oyuncu götürdüm. Sezona öyle hazırlandık. Muhammed Demirci, Atınç Nukan, Hasan Türk, Mertcan Demirer, Erkut Şentürk, Sezer Özmen ve Batuhan Karadeniz gibi örnekler var. Gençleri oynatmak benim işim. Gaziantep, Trabzon, Bursaspor'da yer verdiğim gençler yüzünden eleştirildim. Türkiye'de gençlere tahammül gösterenlere tahammül yok.


GİRAY BULAK: YETENEKLİ OLURSA HERKES ŞANS VERİR


Yeter ki yetenekli genç olsun, herkes oynatır. Beşiktaş alt yapısından Yasin'i 17 yaşında Denizlispor A takımında Beşiktaş'a karşı oynattım. Kaleci Cenk Gönen'i 16 yaşında transfer ettim. Oyuncu bulursan oynatırsın. Oktay Derelioğlu da Trabzonspor'a geldiğinde 16 yaşındaydı.


GÜVENÇ KURTAR: GÜRAY VURAL'I OYNATTIM


Milan dünyaya iyi bir örnek oldu. Ben olsam oynatırım. O zaman 17 yaşında olan Güray Vural'ı İstanbul Amatör Kümesi'ndeki Selimiyespor'dan aldım ve Denizlispor'da banko oynattım. Gençlerde kemik yapısı fizik yapısı çok önemli. Genç çocukları hazır tutacaksın. Pratik yaptırmak zorundasın. Gençler 6 ay oynuyor, sonra 6 ay maç yok. Böyle saçmalık olmamalı.


Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.